ČUVENI SRPSKI GLUMAC SLOBODAN – BODA NINKOVIĆ GOST FSU

/ / Vesti / 15. 04. 2024.

Izuzetno nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da će sledeći gost tribine „Susreti” biti poznati srpski glumac Slobodan – Boda Ninković.

Tim povodom vas pozivamo da budete gosti desete tribine „Susreti”, koja će se održati u sredu, 24. aprila, sa početkom u 18 časova, na Fakultetu savremenih umetnosti u Amfiteatru 1.

Prijavite se OVDE, broj mesta je ograničen.

SLEDEĆI GOST FSU: SLAVNI SRPSKI GLUMAC 

Slobodan – Boda Ninković je rođen u Smederevu 25. novembra 1956. godine. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Kao stalni član Pozorišta „Boško Buha” od 1986. do 1995. godine, odigrao je više od 30 premijera u predstavama koje je izveo oko 2.000 puta, a među njima su: Crvenkapa, Vasilisa prekrasna, Čarobnjak iz Oza, Kad je bio mrak itd.

Istovremeno je igrao i u drugim pozorištima: Beogradsko dramsko pozorište, Bitef teatar, Narodno pozorište u Beogradu i Zvezdara teatar. Od 1995. godine je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. 

Sa Jovicom Tišmom osnovao je putujuće pozorište: Pozorište „Dečja zemlja”, sa kojim je igrao predstave u školama širom Srbije.

Ostvario je zapažene uloge i u filmovima i televizijskim serijama. 

U izdanju Lagune 2018. godine objavljena je njegova biografija „Boda: Slušaj, sine, ove velike reči”, iz koje saznajemo da je u igranim, televizijskim i kratkim filmovima i TV serijama do tada ostvario manje-više 116 uloga, u pozorištima 97 uloga, u crtanim filmovima, na sinhronizacijama, reklamama i kao voditelj 29 uloga, a od tada, za još šest godina, bar još dvadesetak.

Boda je ostavio traga i u muzičkom životu Srbije. Sa Tišmom je objavio tri CD-a sa pesmama za decu. Njih dvojica su osnovali i rok grupu OPS, sa kojom su 1979. godine pobedili na 13. zaječarskoj Gitarijadi

Penzionisan je decembra 2021. godine kao stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Za svoje glumačke radove dobio je i nekoliko zvaničnih priznanja: Nagradu publike za ulogu Jermolaja Aleksejeviča Lopahina u predstavi „Višnjik” Jugoslovenskog dramskog pozorišta na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu; „Zlatno zvonce popularnosti” Centra za kulturnu animaciju Novog Sada; Nagradu stručnog žirija za lik Portosa u predstavi „Tri musketara” u Pozorištu „Boško Buha” na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu; Nagradu publike na „Nušićevim danima” u Smederevu; Godišnju nagradu Pozorišta „Boško Buha” i Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Dodeljena mu je i Svetosavska povelja grada Smedereva.

Velika nam je čast što ćemo imati priliku da ugostimo Slobodana – Bodu Ninkovića, te pozivamo sve studente i profesore, ali i ostale zainteresovane da dođu i lično se upoznaju sa našim čuvenim glumcem. 

Vidimo se u sredu, 24. aprila, sa početkom u 18 časova.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.