ALUM predstavljen na BAZAART-u

/ / Vesti / 16. 05. 2017.

 
U subotu, 13. maja, profesorka ALUM-a Marina Bukvički održala je u okviru manifestacije BAZAART 2017 interaktivnu radionicu Maštom kroz pokret do samospoznaje i kroz svoj inovativni i kreativni rad u najboljem svetlu predstavila i Akademiju lepih umetnosti i multimedija.

Značajno učešće na međunarodnoj konferenciji

Na konferenciji BAZAART-a pod nazivom UČESTVUJ! Stvaralačka participacija u umetnosti i obrazovanju, održanoj od 12. do 14. maja, govorili su vodeći dramski umetnici i obrazovni stručnjaci i praktičari iz Srbije, Hrvatske, Velike Britanije i Mađarske, a među njima i profesorka ALUM-a, cenjena glumica Marina Bukvički.

Na zanimljivoj radionici koju je profesorka održala učestvovalo je 25 učesnika, većinom studenata glume sa beogradskih akademija FDU i BK i Univerziteta Sinergija iz Bjeljine, kao i nekoliko pedagoga i profesora beogradskih srednjih škola i fakulteta.

 

ALUM predstavljen na BAZAART-u

 

Jedinstven program na radionici

Radionicom profesorke Bukvički predstavljen je jedinstveni program u kom se izvodi niz konkretnih vežbi kojima se oživljava telo umetnika, nagoneći ga da misli i oseća iznova kroz ujedinjeni, slobodni izraz. Celokupan program obuhvata nekoliko različitih škola, počev od Stanislavskog kao utemeljivača klasične škole glume, do Mejerholjda, Dekrua, Artoa i Grotovskog.

Delujući i misleći samo telom, učesnici radionice prolazili su razne zadate okolnosti, i maštom i uobraziljom dolazili do samospoznaje. Čitavo druženje proteklo je uz smeh i vidno zadovoljstvo svih prisutnih, a profesorka Bukvički pokazala je ne samo da je sjajan umetnik i kreativac već i odličan i posvećen pedagog, sa kojim imaju prilike da uče i studenti ALUM-a.

Sve fotografije sa interaktivne radionice možete pogledati u galeriji na sajtu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.