Annamaria Serda oduševila pozorišnu publiku u Zaječaru

/ / Vesti / 18. 11. 2022.

Annamaria Serda, mlada glumica sa FSU, nastupala je sa svojom predstavom „Karlota Grizi – od Vižinade do vječnosti” u Zaječaru i tamo pobrala gromoglasan aplauz za glumu i kompletan nastup.

Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović” bilo je domaćin predstave, a pored toga što je sala bila puna, glumica je sa svojom ekipom doživela prave ovacije. Annamaria Serda pisala je tekst za predstavu i glumi glavnu žensku ulogu. Ova predstava je praktičan deo njenog doktorskog umetničkog projekta koji radi pod mentorstvom Vide Ognjenović na Fakultetu savremenih umetnosti.

Životni put svetske primabalerine

U predstavi glumi i poznati hrvatski operski pevač i glumac Ronald Braus, koji tumači glavnu mušku ulogu.

„Ovo je prvi put da nastupam u ovom pozorištu i ovo je moja prva poseta gradu. Doživeli smo veoma toplu dobrodošlicu i od uprave pozorišta i od mnogobrojnih kolega, koje su došle da nas gledaju. Takva podrška je retkost. Zahvaljujem se svima”, rekla je glumica.

Predstava prati životni put svetske primabalerine Karlote Grizi, koja je rođena u malom, bajkovitom, istarskom gradiću (Vižinada), a zahvaljujući svom talentu, ambiciji, disciplini i odnosu sa koreografom Žilom Peroom, dostiže vrhunac baletske umetnosti, plešući po svetskim scenama.

Predstava je pretpremijeru imala u Vižinadi (rodnom mestu Karlote Grizi), Rovinju, Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Londonu i Zaječaru.

Rediteljka ovog projekta je Ljiljana Gvozdenović, autorka teksta Annamaria Serda, muziku je komponovao Darijan Ivezić, a u predstavi igraju Annamaria Serda i Ronald Braus. Produkciju potpisuju Umetnički festival „Rovinj Art & more” i „Opera b.b.” iz Zagreba.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.