Austrijski kulturni forum u Beogradu poziva umetnike da učestvuju na onlajn-izložbi „Na drugi pogled”

/ / Konkursi / 28. 12. 2020.

Austrijski kulturni forum u Beogradu pokreće onlajn-platformu posvećenu dijalogu austrijskih i srpskih umetnika.

Onlajn-platforma zamišljena je kao izlagački prostor za tematski i kurirani umetnički sadržaj, koji u inicijalnoj fazi čine radovi 10 vizuelnih umetnika iz Srbije i 10 iz Austrije pristigli na konkurs koji se za ovu priliku raspisuje.

Način na koji evropska društva posmatraju sebe i druge

Konkursom se upućuje poziv umetnicima da dostave u digitalnom obliku radove koji ukazuju na načine na koje evropska društva posmatraju sebe i druge. Naslov „Na drugi pogled” // „Auf den zweiten Blick” // „At Second Glance” poziva umetnike da predlože radove koji referišu i prevazilaze klišee i predrasude koje Austrijanci i Srbi imaju jedni o drugima uprkos bliskim istorijskim odnosima i isprepletenim istorijama migracija (ili upravo usled njih). Traže se radovi koji i široj publici otvaraju ovaj drugi pogled.

Javno pokretanje onlajn-platforme „Na drugi pogled” // „Auf den zweiten Blick” // „At Second Glance” planirano je za mart 2021. godine, kada se obeležava 20 godina od osnivanja Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu, kao i 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Austrije i Srbije.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2021. Potrebno je da se svi oni koji žele da učestvuju prijave OVDE.

Propozicije konkursa

Na konkurs mogu da se prijave savremeni vizuelni umetnici stariji od 18 godina sa minimum tri godine profesionalnog iskustva, koji su državljani Austrije ili Srbije, odnosno trenutno žive i rade u jednoj od ovih zemalja. Moguće je prijaviti se sa više radova. Za svaki rad je potrebno podneti zasebnu prijavu. Prednost imaju radovi koji će premijerno biti predstavljeni na ovoj onlajn-platformi.

Neophodno je prijaviti se sa sopstvenim radom, za koji umetnik koji se prijavljuje poseduje sva prava. U slučaju koautorstva, potrebno je priložiti svojeručno potpisanu saglasnost ostalih autora.

Rezultati konkursa biće objavljeni na platformi secondglance.rs, gde možete videti i detaljniju proceduru prijavljivanja. Umetnici koji su izabrani biće obavešteni i putem imejla.

Svaki umetnik čiji je rad odabran dobiće honorar u iznosu od 600 evra.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti upitom na imejl-adresu: info@secondglance.rs.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.