Bivša studentkinja FSU deo ansambla zaječarskog pozorišta „Zoran Radmilović”

/ / Vesti / 27. 09. 2018.

Fakultet savremenih umetnosti dobio je još jedno priznanje za svoj rad. Naša bivša studentkinja Irena Stanković, nakon završenih studija na smeru Dramske umetnosti – Gluma, dobila je posao u Narodnom pozorištu Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović”.

Irena je postala deo njihovog redovnog ansambla, na čemu joj od srca čestitamo i želimo joj mnogo javnih nastupa i aplauza u karijeri.

Završila sam glumu na FSU u klasi profesora Božidara Đurovića i asistenta Hadži Nenanada Maričića. Diplomska predstava mi je bila „Ledi Magbet” i zahvaljujući njoj dobila sam posao u Narodnom pozorištu u Zaječaru. Prezadovoljna sam i radujem se nastupima na sceni zaječarskog pozorišta. Dok sam studirala, maštala sam, kao i sve moje kolege, da jednog dana budem član pozorišta, što mi se sad i ostvarilo – rekla je Irena Stanković.

Sa fakulteta nosim najlepše uspomene

Irena ističe da će joj dani provedeni na Fakultetu savremenih umetnosti uvek biti u lepom sećanju i da odatle nosi najpozitivnija iskustva.

Utisci koje nosim sa FSU su jako prijatni. Mogu da pohvalim ceo profesorski kadar, koji nam je kroz celo studiranje bio na raspolaganju u svakom trenutku. Jako dobri, posvećeni profesori i kvalitetan nastavni program. Za vreme studiranja igrala sam dela Čehova, Tenesija Vilijamsa, Dostojevskog… Glumila sam u filmu „Saga o tri nevina muškarca”, a u narednom periodu čekaju me aranžmani u seriji „Šifra Despot” i u predstavi „Prosjačka opera”, koju režira moj profesor sa FSU Božidar Đurović – ističe Irena.

Fakultet savremenih umetnosti insistira na tome da svojim studentima omogući mnogo prakse i javnih nastupa tokom studiranja. Zato je osnovano i Savremeno studentsko pozorište „Portal”, koje je do sada realizovalo 13 svojih predstava, sa kojima nastupa u pozorištima širom zemlje i u inostranstvu.

Predstave studenata FSU izvodile su se i kao deo redovnog repertoara nacionalnog teatra na Sceni „Raša Plaović”. Zbog svega toga, naši studenti lako pronalaze angažmane po završetku studiranja.