Bivša studentkinja FSU deo ansambla zaječarskog pozorišta „Zoran Radmilović”

/ / Vesti / 27. 09. 2018.

Fakultet savremenih umetnosti dobio je još jedno priznanje za svoj rad. Naša bivša studentkinja Irena Stanković, nakon završenih studija na smeru Dramske umetnosti – Gluma, dobila je posao u Narodnom pozorištu Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović”.

Irena je postala deo njihovog redovnog ansambla, na čemu joj od srca čestitamo i želimo joj mnogo javnih nastupa i aplauza u karijeri.

Završila sam glumu na FSU u klasi profesora Božidara Đurovića i asistenta Hadži Nenanada Maričića. Diplomska predstava mi je bila „Ledi Magbet” i zahvaljujući njoj dobila sam posao u Narodnom pozorištu u Zaječaru. Prezadovoljna sam i radujem se nastupima na sceni zaječarskog pozorišta. Dok sam studirala, maštala sam, kao i sve moje kolege, da jednog dana budem član pozorišta, što mi se sad i ostvarilo – rekla je Irena Stanković.

Sa fakulteta nosim najlepše uspomene

Irena ističe da će joj dani provedeni na Fakultetu savremenih umetnosti uvek biti u lepom sećanju i da odatle nosi najpozitivnija iskustva.

Utisci koje nosim sa FSU su jako prijatni. Mogu da pohvalim ceo profesorski kadar, koji nam je kroz celo studiranje bio na raspolaganju u svakom trenutku. Jako dobri, posvećeni profesori i kvalitetan nastavni program. Za vreme studiranja igrala sam dela Čehova, Tenesija Vilijamsa, Dostojevskog… Glumila sam u filmu „Saga o tri nevina muškarca”, a u narednom periodu čekaju me aranžmani u seriji „Šifra Despot” i u predstavi „Prosjačka opera”, koju režira moj profesor sa FSU Božidar Đurović – ističe Irena.

Fakultet savremenih umetnosti insistira na tome da svojim studentima omogući mnogo prakse i javnih nastupa tokom studiranja. Zato je osnovano i Savremeno studentsko pozorište „Portal”, koje je do sada realizovalo 13 svojih predstava, sa kojima nastupa u pozorištima širom zemlje i u inostranstvu.

Predstave studenata FSU izvodile su se i kao deo redovnog repertoara nacionalnog teatra na Sceni „Raša Plaović”. Zbog svega toga, naši studenti lako pronalaze angažmane po završetku studiranja.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.