Budući producenti sa FSU u poseti Radio-televiziji Srbije

/ / Vesti / 16. 01. 2018.

Studenti prve godine smera Menadžment umetničke produkcije i medija imali su priliku da u decembru posete Radio-televiziju Srbije.

Prisustvovali su snimanju tri najveća produkciona projekta RTS-a i tako uživo posmatrali kako nastaju emisije „RTS ordinacija”, „60 najlepših narodnih pesama” i „Novogodišnji program”.

Studenti posmatrali ceo proces nastanka jednog TV projekta

Zahvaljujući profesoru FSU Petru Stanojloviću, koji je bio reditelj sve tri emisije, studenti prve godine smera Menadžment umetničke produkcije i medija na licu mesta su videli kako funkcionišu veliki sistemi i mogli su da učestvuju u proizvodnom procesu veoma kompleksnih i zahtevnih TV projekata.

Studenti su imali priliku da prisustvuju pripremama i probama, da upoznaju sve sektore neophodne za realizaciju projekata, a samo snimanje mogli su da prate kako iz studija, tako i iz režije, odnosno reportažnih kola, što im je bilo posebno interesantno.

Na ovaj način Fakultet savremenih umetnosti svojim studentima omogućava korisnu praksu na kojoj na licu mesta mogu da primene znanje koje su stekli na predavanjima.