Cenjeni književnik, kritičar i univerzitetski profesor Mihajlo Pantić gost FSU

/ / Vesti / 2. 03. 2023.

Fakultet savremenih umetnosti vas poziva da posetite Galeriju FSU, u utorak, 7. marta, u 17h, i iskoristite priliku da upoznate jednog od najcenjenijih književnika na ovim prostorima – profesora Mihajla Pantića.

Profesor Mihajlo Pantić je ujedno i prvi gost ovogodišnje tribine „SUSRETI”, koja će predstavljati mesto okupljanja i „susreta” studenata sa najznačajnijim stvaraocima iz sveta umetnosti i kulture i priliku da čuju korisne savete i ostvare vredne kontakte. Moderator tribine biće prof. Božidar Đurović.

Diskusija sa uglednim profesorom i književnikom

Tokom martovskog gostovanja na FSU moći ćete lično da upoznate profesora i sa njim diskutujute o raznim aktuelnim temama koje vas interesuju.

Prof. Mihajlo Pantić je doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Član je Srpskog PEN centra, Srpskog književnog društva i Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat” u Beogradu. Bio je stalni kritičar „Naše borbe”, „Politike”, „Vremena”, „Danasa” i NIN-a i saradnik gotovo svih književnih časopisa koji su izlazili i koji i dalje izlaze u Srbiji i regionu. Odlikovan je Ordenom Svetih Ćirila i Metodija i dobitnik je brojnih priznanja i preko 20 nagrada za svoj rad.

Pridružite se druženju u Galeriji FSU, u utorak, 7. marta, u 17h, i uživajte u zanimljivoj i poučnoj diskusiji sa cenjenim književnikom i kritičarem, profesorom Pantićem.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.