Cenjeni kulturolog Ratko Božović gost FSU-a

/ / Vesti / 29. 05. 2017.

Cenjeni kulturolog Ratko Božović gost ALUM-a

 
U nastavku ciklusa Gost ALUM-a, u četvrtak, 1. juna, u 17h, Klub ALUM-a posetiće jedan od najcenjenijih kulturologa i sociologa na ovim prostorima – prof. dr Ratko Božović.

Ovom prilikom, prof. dr Božović će sa studentima razgovarati na temu „Igra kao temelj kulture”. Diskusiju, kao i do sada, moderira profesor ALUM-a Božidar Đurović.

Diskusija sa uglednim profesorom i književnikom

Studenti i svi ostali posetioci Kluba ALUM-a u četvrtak će moći lično da upoznaju istaknutog analitičara društva i sa njim diskutuju o pojmu igre i njenom značaju za kulturu, ali i o ostalim aktuelnim temama.

Prof. dr Ratko Božović je završio osnovne, magistarske i doktorske studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a njegova uža specijalizacija obuhvata oblasti teorije i sociologije kulture, sociologije slobodnog vremena i sociologije umetnosti. Dugogodišnji je profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, a predavao je još i na Fakultetu dramskih umetnosti, Fakultetu likovnih umetnosti, Filološkom i Arhitektonskom fakultetu, kao i na fakultetima u Podgorici i Nikšiću.

Ovonedeljni gost ALUM-a poznat je i po svom novinarskom i književnom opusu. Njegova dela dobila su brojne nagrade, a među poznatijim priznanjima su ona za pristup satiri i studiju o medijima. Autor je oko 300 naučnih, 150 stručnih radova i 15 naučnih projekata.

Sve veće interesovanje za ciklus Gost ALUM-a

Ciklus ALUM-a od početka okuplja istaknute ličnosti iz sveta umetnosti i kulture i pruža priliku ne samo studentima ALUM-a već i studentima drugih fakulteta i ostalim posetiocima da se upoznaju sa eminentnim gostima, čuju korisne savete i ostvare vredne kontakte.

Pridružite se druženju u Klubu ALUM-a, u četvrtak, 1. juna, u 17h, i uživajte u zanimljivoj i poučnoj diskusiji sa cenjenim kulturologom Božovićem. Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.