Cenjeni scenograf, grafičar i univerzitetski profesor Geroslav Zarić gost FSU

/ / Vesti / 14. 03. 2023.

Pozivamo vas da posetite Fakultet savremenih umetnosti, u utorak, 21. marta, u 17h, i iskoristite priliku da upoznate cenjenog srpskog scenografa – profesora Geroslava Zarića.

Nakon uspešnog gostovanja uglednog profesora i književnika Mihajla Pantića 7. marta, fakultet organizuje novu tribinu kako bi studentima omogućio da upoznaju još jednog predstavnika najznačajnijih stvaralaca iz sveta umetnosti i kulture. Moderator tribine biće prof. Božidar Đurović.

Sledeći gost FSU: Jedan od najboljih i najnagrađivanijih scenografa na ovim prostorima

Profesor Geroslav Zarić je rođen 9. maja 1951. u Trsteniku. Diplomirao je na odseku Scenografija 1976. na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUPUDUS-a od 1976, od kada je i u statusu samostalnog umetnika. Zvanje istaknutog umetnika dodeljeno mu je 1996. godine.

Redovni je profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se i slikarstvom i scenskim dizajnom. Jedan je od osnivača grupa „Akt” i „Nova osećajnost”. Autor je više od dve stotine pozorišnih scenografija. Realizovao je scenografska rešenja za brojne festivale: BELEF, Grad teatar u Budvi, Ohridsko leto, kao i za brojne važne predstave: „Sveti Georgije ubiva aždahu”, „Kir Janja”, „Laža i paralaža”, „Sabirni centar”, „San letnje noći”, „Besnilo”, „Pokondirena tikva”, „Jegorov put”… Kao dizajner i grafičar učestvovao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu: na Majskom salonu, Oktobarskom salonu, Praškom kvadrijenalu i mnogim drugim.

Dobitnik je oko pedeset nagrada, među kojima je i sedam Sterijinih nagrada. Autor je diplome na pergamentu koja se dodeljuje uz Dobričin prsten.

Pridružite se druženju u okviru nove tribine „SUSRETI”, u utorak, 21. marta, u 17 časova, i iskoristite priliku da lično upoznate cenjenog srpskog scenografa i univerzitetskog profesora Geroslava Zarića i učestvujete u zanimljivoj i poučnoj diskusiji sa njim.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.