Čuveni Žan Klod van Dam oduševljen plakatom profesora FSU Stevana Aleksića

/ / Vesti / 24. 09. 2021.

Filmski plakati koje sa velikim uspehom radi vizuelni umetnik, scenograf, ilustrator i predavač na Fakultetu savremenih umetnosti Stevan Aleksić ovoga puta oduševili su čuvenog holivudskog glumca Žan Kloda van Dama.

Do njega je došlo rešenje plakata za film „Kik-bokser”, u kojem glumac igra glavnu ulogu, i on ga je podelio svojim pratiocima na Fejsbuku uz komentar: „Prelepo. Dopada mi se”.

Stevan Aleksić zahvalio je čuvenom glumcu na lepim rečima.

– Gospodine Van Dam, počastvovan sam na lepim rečima i na tome što ste moj plakat podelili svojim pratiocima. Puno pozdrava iz Beograda i Srbije. Hvala još jednom na lepim rečima i želim vam još mnogo uspešnih projekata u kojima ćemo svi uživati – napisao je Stefan Aleksić u odgovoru na podeljenu sliku plakata.

Njegova objava dobila je 75.000 lajkova, a Van Damovi pratioci podelili su je više od 2.100 puta.

Ilustrovani plakati za najpoznatija filmska ostvarenja

Ilustrovani plakati za najpoznatija filmska ostvarenja već duže vreme izazivaju veliku pažnju, a ove godine bili su postavka na nekoliko izložbi. Plakat za film „Kik-bokser” jedan je od najdražih samom umetniku.

– Povodom 32 godine od premijere, ilustrovao sam plakat za kultni borilački film „Kik-bokser” (1989). Detinjstvo moje generacije obeleženo je neponovljivim akcionim filmovima i zvezdama, a zasigurno jedna od najvećih jeste Žan Klod van Dam. Ne postoji ništa lepše nego kada ti se ostvari dečački san. Veoma sam počastvovan što je Van Dam, takozvani Muscles from Brussels, zapazio moj ilustrovani plakat na društvenoj mreži Fejsbuk i, podelivši ga na svojoj zvaničnoj stranici, koju prati više od 33 miliona fanova, izazvao buru pozitivnih reakcija širom sveta. „Kik-bokser” je jedno od najuzbudljivijih ostvarenja s kraja osamdesetih godina prošlog veka – rekao je Stevan Aleksić.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.