Delegacija iz Pekinga u poseti Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu

/ / Vesti / 9. 09. 2019.

Fakultet savremenih umetnosti nastavlja sa razvijanjem međunarodne saradnje. U sredu, 4. septembra, u poseti našem fakultetu boravila je dvočlana delegacija iz Pekinkga.

Gosti su bili u sledećem sastavu: gospodin Xiong Chengyu, profesor na Tsinghua univerzitetu, direktor Nacionalnog istraživačkog centra za kulturne industrije Tsinghua univerziteta, član stručnog komiteta kineskog Ministarstva za kulturu i turizam i član Evropske akademije nauka i umetnosti (EASAL), i gospođa Hu Dongyang, projekt menadžer Kineske međunarodne kompanije za kulturu i umetnost. Kinesku delegaciju dočekali su Dragan Ćalović, prodekan za međunarodnu saradnju, Đorđe Stanojević, šef departmana Vizuelne umetnosti i Đorđe Mandrapa, prodekan za nastavu na FSU.

Šansa za naše mlade umetnike da se predstave u Kini

Poseta kineske delegacije realizovana je sa ciljem da se proširi kulturna razmena i unapredi odnos i saradnja između dve zemlje.
Tokom posete, razgovaralo se o uspostavljanju umetničko-akademske mobilnosti između Fakulteta savremenih umetnosti i Kineske međunarodne kompanije za kulturu i umetnost, u okviru koje bi profesori i studenti Fakulteta imali priliku da predstave svoje radove kineskoj publici, ali i da u Beogradu ugoste istaknute kineske umetnike.

Tokom razgovora, profesor Xiong Chengyu posebno je istakao značaj promišljanja novih medija i savremenih kulturnih formi, te umrežavanja umetnosti, nauke i tehnike, u čemu je prepoznata bliskost postavljenih istraživačko-akademskih fokusa između Fakulteta savremenih umetnosti i Tsinghua univerziteta. Predstavnici kineske delegacije i Fakulteta savremenih umetnosti podvukli su značaj učvršćivanja buduće saradnje kako na nivou umetničke mobilnosti, tako i u domenu razvoja zajedničkih kulturnih i istraživačkih projekata.

Pogledajte kako je bilo na sastanku profesora FSU i kineskih gostiju: 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.