Dođite na Japansko-srpski festival filma

/ / Nagrade, Obaveštenja, Vesti / 13. 11. 2017.

Četvrti po redu Japansko-srpski filmski festival, u čijoj organizaciji učestvuje studentkinja FSU Jovana Stević, održaće se 14. i 15. novembra u prostorijama Jugoslovenske kinoteke.

Ovogodišnji festival održava se pod sloganom „Koji je tvoj tabu?”, a svi posetioci imaće prilike da odgledaju najbolje kratkometražne filmove na temu TABOO, koji će potom 5. i 6. decembra biti prikazani i u Tokiju.

japansko-srpski festival filma 740x274 copy

Festival je takmičarskog karaktera, ali sve one koji dođu u Jugoslovensku kinoteku očekuje i prateći kulturno-edukativni sadržaj.

Zavirite u tabue našeg društva uz „Taboolarenje”

Prvi dan festivala (14. novembar) rezervisan je za izložbe fotografija, skulptura, slika i videa. Specijalni gost izložbe je Yuya Matsuo, prepoznatljiv po svom Instagram profilu „EseJapan”. Od 19 časova na programu je tribina „Taboolarenje”, na kojoj će govornici zaviriti u najveće tabue kako svoje, tako i našeg društva. Na tribini će svoje mišljenje o ovoj temi izneti Biljana Cincarević, Helena Vuković, Sandra Mančić, Fumiko Takeshita, Milica Nikolić i predstavnici UG Egal, UG Sunce i magazina LiceUlice.

Nakon toga počinje takmičarski deo programa, a filmove će ocenjivati stručni žiri u sastavu: reditelji Mladen Đorđević i Akiyoshi Imazeki i glumica Hako Oshima.

Edukativne radionice i zanimljive priče profesora iz Japana

Za drugi dan festivala (15. novembar) organizovane su brojne edukativne radionice koje se bave prevencijom polno prenosivih bolesti, ali i edukacijom omladine na temu trgovine ljudima.

Zaljubljenici u ovu daleku zemlju uživaće u tribini „Japan i Srbija – razgovori putnika”, na kojoj će jedan od omiljenih profesora Univerziteta u Beogradu, poreklom iz Japana, Tatsuya Hirano prenositi svoje avanture iz Zemlje izlazećeg sunca.

Dođite na festival japansko-srpskog filma, podržite svoju koleginicu sa Fakulteta savremenih umetnosti i uživajte u spoju dve potpuno različite kulture. Ulaz na festival je besplatan, a kompletan program za oba dana kao i najave nekih radionica pogledajte u galeriji:

no images were found


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.