DOĐITE NA BESPLATNE KREATIVNE RADIONICE ZA SREDNJOŠKOLCE NA FSU

/ / Vesti / 7. 12. 2023.

Fakultet savremenih umetnosti i ove godine organizuje kreativne radionice! Potrebno je da se svi srednjoškolci, zaljubljenici u umetnost, koji žele da učestvuju na radionicama koje se održavaju 16. decembra što pre prijave i obezbede svoje mesto.

FSU Creative Art Workshop sadrži radionice iz glume, slikarstva i multimedijalne produkcije. Učešće na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen po radionici, zbog čega je potrebno da se prijavite na vreme.

Svi učesnici dobijaju sertifikat za učešće na radionicama, ali i druge vredne nagrade.

Više o kreativnim radionicama pogledajte OVDE.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Odaberite jednu od umetničkih oblasti i dođite da kreiramo zajedno

Svako od vas se pronalazi u različitim umetničkim pravcima i izrazima. Potrebno je da izaberete oblast koja vaš najviše zanima i odlučite da li želite da učestvujete u radionicama koje se tiču produkcije ili ste pak zaljubljenik u glumu ili slikarstvo. Jedan učenik može da se prijavi samo za jednu radionicu.

SAVREMENE VIDEO-FORME: NAUČITE TEHNIKE POMOĆU KOJIH ĆETE KREIRATI VIDEO-SADRŽAJ

Kroz radionicu „Savremene video-forme” polaznicima će biti predstavljeno kako da pomoću osnovne tehnike nauče da kreiraju različite video-sadržaje, od onih za mobilne telefone do kompleksnijih formi, kao i da razumeju i analiziraju video-art.

LINIJA KAO EKG AUTORA: SPOZNAJTE VAŽNOST CRTEŽA KAO OSNOVE U STVARALAČKOM RADU

Na ovoj radionici polaznici će imati priliku da spoznaju važnost crteža kao osnove u stvaralačkom, profesionalnom radu. Konstantan trening ruke i oka – uspostavljanje njihove savršene komunikacije. Vladanje linijom u okvirima dizajna. Vizuelni koncepti karaktera i prostora. Polaznici nakon uvodnog predavanja crtaju na A3 formatima na zadatu temu.

LJUDSKA FIGURA U PROSTORU: SOPSTVENIM ISTRAŽIVANJEM MODELA DO UMETNIČKOG DELA

Na ovoj radionici učesnici će imati prilike da aktivno stvaraju, promišljaju figuru i njen odnos u prostoru. Umetnici istražuju modele, koji su pozicionirani tako da komuniciraju sa drugim segmentom u okolini, tragajući za željenim estetskim efektom. 

DIGITALNO MODELOVANJE PO ŽIVOM MODELU U ZBRASHU: Nacrtajte 3D model portreta po živom modelu

Na ovoj zanimljivoj radionici učesnici će naučiti kako da izvedu 3D model portreta u Zbrashu po živom modelu. U prvom delu radionice đaci bi se upoznavali sa samim programom i njegovim funkcijama, a zatim bi izvodili digitalnu studiju skulpture portreta uz anatomsku korekciju mentora. Tokom modelovanja portreta đacima bi bila skrenuta pažnja i na sve likovne komponente koja bi trebalo da zadovolji jedna studija skulpture (proporcije, statika, ritam, kompozicija, tekstura…) i bili bi upoznati sa različitim principima građenja forme. Na kraju radionice učesnici bi dobili 3D skulpturu u digitalnom formatu. 

Cilj radionice je da se đaci upoznaju sa osnovama programa Zbrush i dobiju jedinstvenu priliku da izvedu digitalnu skulpturu po živom modelu.

TEHNIKA GLASA: PRONAĐITE SVOJ AUTENTIČNI GLAS

Ova radionica osmišljena je s ciljem da pokaže polaznicima (zainteresovanim za studije glume) koliko ima prostora da napreduju u svom glasu. Postavka glasa (impostacija), otvaranje i dikcija sastavni su deo svakog susreta sa glumom. Koristeći razne tehnike u ovoj radionici, pokušaćemo da pronađemo vaš autentični glas, a kroz različite vežbe učićemo vas kako da ga ozvučite i slobodno izrazite bez ikakve nelagode, i sve to uz vežbe disanja, koje nam omogućavaju maksimalnu kontrolu nad glasom i vokalnim izazovima.

SCENSKE BORBE I AKROBATIKA: POBOLJŠAJTE MOTORIČKE SPOSOBNOSTI, RAZVIJTE KREATIVNOST I VIZIONARSKU SVEST

Polaznici kreativne radionice „Scenske borbe i akrobatika” biće u prilici da se upoznaju sa njenim osnovnim elementima, čiji je cilj da se, između ostalog, poboljšaju opšte motoričke sposobnosti, razvijaju kreativnost i vizionarska svest, a posebno da se podstaknu motivacija i moralno-voljni faktor za umetnost u celini.

GLUMA

Kreativna radionica glume će omogućiti budućim kandidatima da se susretnu sa vežbama koje će ih delimično, ali značajno upoznati sa programom glume koji su pohađale generacije studenata na FSU.
Profesori glume pripremili su vežbe koje će pomoći svim zainteresovanim kandidatima da na najbolji mogući način kreativno započnu proces pripreme za ovaj dramski, tj. umetnički smer na našem fakultetu.

Izaberite radionicu i dođite na subotu dobrih kreacija

Dani umetnosti i dobre zabave doneće vam praktična znanja i rad na konkretnim projektima, uz druženje sa ljudima istih interesovanja iz oblasti dizajna, multimedije, glume, slikarstva, dizajna kostima, multimedijalnog novinarstva i produkcije. Izaberite umetničku oblast koja je najbliža vašem interesovanju i prijavite se do petka, 15. decembra. Dođite da stvaramo, učimo i pritom se dobro zabavimo.

Učešće na FSU Creative Art Workshopu je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Važno je da znate da jedna osoba može da se prijavi samo za JEDNU radionicu.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.