Dođite na svečano otvaranje Velike godišnje izložbe: Umetnost i dobar provod u Galeriji FSU

/ / Vesti / 1. 07. 2021.

Galerija Fakulteta savremenih umetnosti biće u petak, 2. jula, od 18 časova mesto gde se slavi umetnost! Tamo će, kao poslednji segment ovogodišnjih Dana savremene umetnosti, biti otvorena Velika godišnja izložba studenata vizuelnih umetnosti, a za dobru zabavu biće zadužen di-džej Ivan Bon.

Njegov nastup planiran je odmah nakon svečanog otvaranja, za 18:30 časova. Dođite da uživate u dobroj muzici i kreativnim umetničkim delima studenata slikarstva, grafike, mulitimedije, vajarstva, dizajna.

Ceo fakultet je pretvoren u veliku multimedijalnu galeriju. Komesar izložbe Departmana vizuelnih umetnosti je Vesna Pejović, profesorka dizajna enterijera.

RADOVI PRAVI SPOJ TRADICIJE I SAVREMENE TEHNOLOGIJE

Veoma širok dijapazon medija prezentuje FSU kao ustanovu koja je potpuno utemeljena u svom vremenu upotrebom savremene tehnologije, ali koja takođe veoma brižno neguje i sve tradicionalne tehnike koje su obeležile istoriju umetnosti.

Linija koja vodi do svih izlagačkih prostora fakulteta vodi nas na putovanje kroz razmišljanje i odrastanje jedne generacije studenata. Prisutni su eksperiment, nove tehnologije, ali i jedno studiozno praćenje istorije umetnosti, bez čijeg znanja ne možemo kreirati novu vizuelnost.

Izložbu možete pogledati tokom celog leta

Fakultet savremenih umetnosti prezentacijom godišnje produkcije svojih studenata veoma temeljno pravi analizu minulog rada. Takođe, kao što ga sam naziv definiše, kreira sistem savremenog obrazovanja i uvek pravi novi iskorak u tom razvoju. Činjenica je da je u vizuelnim umetnostima sve očigledno i prikazani rezultat se ne može relativizovati. Tako da ova izložba najviše govori o kvalitetu Fakulteta savremenih umetnosti.

Izložba će biti otvorena za publiku do septembra 2021. godine. Poseta izložbi podrazumeva poštovanje svih preventivnih mera koje preporučuje Vlada Republike Srbije u zaštiti od virusa COVID-19.

Mapu izložbe pogledajte OVDE

Posetite Galeriju FSU (Svetozara Miletića 12, Beograd) i uživajte u umetnosti koju stvaraju studenti vizuelnih umetnosti.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.