Dr Šemsudin Plojović postavljen za šefa LINK edu Alliance Entrepreneurship Unita (LINK EU)

/ / Vesti / 27. 09. 2023.

Dr Šemsudin Plojović, već prepoznat kao cenjeni profesor na ITS-u, sada je preuzeo ulogu šefa LINK edu Alliance Entrepreneurship Unita (LINK EU), te će biti zadužen za preduzetničke aktivnosti na ITS-u i FSU, kao i u ITHS-u.

LINK EU je osnovan s namerom da podstakne i razvija preduzetnički duh među našim studentima i učenicima. U današnjem dinamičnom tržištu preduzetničke veštine postaju sve važnije, a naša misija je da osiguramo da naši studenti budu spremni da prepoznaju i iskoriste prilike koje se pred njima otvaraju.

U okviru svoje nove uloge dr Plojović će koordinirati različite inicijative, uključujući radionice, predavanja, mentorstvo i pružanje resursa. Cilj je da se podstakne osnivanje startapova, da se razvijaju inovativne ideje i da se naši studenti i učenici osposobe da postanu lideri u svojim oblastima.

Dr Šemsudin Plojović je tokom svoje bogate akademske karijere stekao značajno iskustvo. Nakon sticanja magistarske titule 2004. godine, usledila su dva doktorata, a njegova oblast delovanja se proteže od menadžmenta informacionih sistema do statističke analize. Pored akademskog rada, dr Plojović je aktivan i u društvenoj zajednici, gde je osnivač Centra za primenu novih tehnologija i koordinator Regionalnog inovacionog startap centra u Novom Pazaru.

Ovo imenovanje je priznanje za njegov kontinuirani rad i posvećenost unapređenju preduzetničkog obrazovanja. Uvereni smo da će pod njegovim vođstvom LINK EU doživeti novu dimenziju i doprineti kvalitetnijem iskustvu školovanja za naše učenike i studente.

Sve čestitke profesoru Plojoviću!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.