„Dramsko obrazovanje i samoobrazovanje”

/ / Vesti / 22. 06. 2016.

dramsko_obrazovanje

 
Akademija lepih umetnosti i multimedija sa TeachingAcademy učestvovala je na drugoj nacionalnoj konferenciji posvećenoj drami i drugim kreativnim metodama u obrazovanju i vaspitanju dece, pod nazivom „Dramsko obrazovanje i samoobrazovanje – Kako do dramskih pedagoških kompetencija”, koja je održana od 18. do 20. juna u Beogradu.

Radionice za nastavnike održane su 19. juna u Dečjem kulturnom centru.

Profesorka scenskog pokreta na studijskom programu Dramske umetnosti – Gluma Akademije lepih umetnosti i multimedija, Marina Bukvički, vodila je jednu radionicu, a TeachingAcademy predstavila je Mirjana Vasić Adžić, profesorka srpskog jezika u Savremenoj gimnaziji.

Kako je izgledao program Konferencije?

Program konferencije „Dramsko obrazovanje i samoobrazovanje” imao je internacionalni karakter i učesnike iz Hrvatske, Poljske, Velike Britanije i drugih zemalja sveta, koji su svojim znanjem i iskustvom obogatili program.

Na radionici koju je održala, profesorka Marina Bukvički je prezentovala svoje dramske veštine.

Vežbe osvešćivanja tela, osvajanja prostora i koncentracije, osim za glumce, imaju veliku ulogu i u radu nastavnika, a na ovoj radionici oni su učili kako da ih primene u svom svakodnevnom radu.

 
dramsko_obrazovanje

 

Zašto je Konferencija važna i kome je najviše doprinela?

Prosvetni radnici se u malom broju upoznaju s mogućnostima dramskog rada tokom svog obrazovanja, dok se dramski umetnici tokom studija skoro uopšte ne susreću ni sa pojmom, ni sa sadržajem dramske pedagogije.

Zbog toga je konferencija „Dramsko obrazovanje i samoobrazovanje” imala veliki značaj i za glumce i za nastavnike koji su u njoj učestvovali.

Akademija lepih umetnosti i multimedija, u saradnji sa TeachingAcademy, pokazala je spremnost da se u akademsko obrazovanje uvede ova interdisciplinarna praksa koja će doprineti razvoju dramske pedagogije i njenoj primeni u školama na ovim prostorima.

Konferenciju je organizovao BAZAART, a pored učešća ALUM-a i TeachingAcademy, predstavljen je niz programa koji unapređuju kompetencije za stvaralačko učenje i kreativno izražavanje, i doprinela je saradnji umetnika i prosvetnih radnika koji su ovom prilikom mnogo naučili jedni o drugih.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.