„Drekavac” na daskama Ustanove kulture Vuk”

/ / Vesti / 26. 03. 2021.

Studenti treće godine glume Fakulteta savremenih umetnosti izvešće večeras, 26. marta, od 19 časova svoju diplomsku predstavu „Drekavac” pred publikom u Ustanovi kulture „Vuk”.

Režiju za predstavu potpisuje Janko Cekić, dok je tekst napisala Maja Todorović. Na daskama koje život znače naći će se Tašana Đorđević u ulozi majke, Stefan Milivojević kao Dimitrije, Uroš Stefanović kao Nenad, Stefan Orovec, koji glumi Mirka, Radmila Jokić kao Marina i Nikola Petrović kao Mo.

„Drekavac” – propast jedne porodice

Komad „Drekavac” Maje Todorović govori o propasti jedne porodice koja je na margini našeg društva, u kojoj su izvitopereni porodični odnosi, nelegalni poslovi… Dimitrije pokušava da okaje svoje grehe i da utiša drekavca u sebi kako bi mogao da pronađe duševni mir. On je jedini koji se bori da ispliva iz tog mulja i blata, želi normalan život i ostvarenje svojih dečačkih snova.

– Ovim komadom želim da ukažem da borba za svoje želje i snove nikada ne treba da stane i da ljubav, koliko god da je drugi sputavaju, uvek pobeđuje. Kolika je cena i žrtva svega toga vidi se na samom kraju komada. Kada drekavac prestane da dreči kod nekog domaćina koji je svoje grehe okajao, prelazi kod drugog, terajući ga da i on svoje grehe okaje, napisao je reditelj predstave Janko Cekić.

Pogledajte diplomsku predstavu naših studenata u petak od 19 časova u UK „Vuk”.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.