Drugo mesto za „Storitelerke” sa FSU na takmičenju Case Study #PRILIKA 2018

/ / Vesti / 27. 11. 2018.

Studentkinje produkcije sa Fakulteta savremenih umetnosti postigle su veliki uspeh na takmičenju Case Study #PRILIKA 2018 osvojivši drugo mesto u izuzetno oštroj konkurenciji.

Ana Antonić, Emilija Filipović i Iva Dajić prijavile su se za takmičenje u organizaciji međunarodne konferencije #PRilika, koja se ove godine održala pod sloganom „Umetnost komunikacije”.

Naše studentkinje povezale umetnost i biznis

Njih tri napravile su tim „Storitelerke” i za zadatak imale da naprave kompletnu studiju slučaja za Biznis akademiju. Koliko su studentkinje sa umetničkog fakulteta bile uspešne govori podatak da su osvojile drugo mesto u velikoj konkurenciji kolega sa fakulteta koji su usko stručni za zadatu oblast.

Članica „Storitelerki” Ana Antonić pojasnila je kako su kao studentknje FSU njih tri bile konkurentne sa ostalima.

Na Fakultetu savremenih umetnosti na kom studiram Produkciju često dobijamo pozive za praksu iz različitih umetničkih domena. Tokom studiranja radimo na televiziji, u pozorištu, učestvujemo u organizaciji različitih filmskih festivala poput Festa i Martovskog festivala, kao i u drugim umetničkim oblastima. Ovog puta nam je ponuđeno da se prijavimo i učestvujemo u takmičenju Case Study, koje organizuje #Prilika, međunarodna koferencija DSOJ sa ovogodišnjim sloganom „Umetnost komunikacije”. Kako studiram umetnički fakultet, došla sam na ideju da bih mogla da se oprobam u oblasti kojom se stručno ne bavim, ali da povežem svoja znanja iz oblasti umetnosti sa traženim zadatkom. Na našem fakultetu, kroz različite predmete koji su iz oblasti komunikacija, razvijamo i analitičnost pa nisam imala strah od konkurencije koja se stručno bavi time – pojasnila je Ana.

Ona dodaje da nisu očekivale ovako veliki uspeh.

Poslale smo rad sa ne baš velikom ambicijom da ćemo proći u drugi krug. Sa našim profesorom Dušanom Stojakovićem, koji je od početka verovao u nas, vredno smo se spremale i bile sigurne da smo na pravom putu. Osvojile smo drugo mesto i bile smo presrećne jer je za nas to veliki uspeh s obzirom na to da smo imale veliku i snažnu konkurenciju, koju je, između ostalih, činio Fakultet organizacionih nauka. Kao drugoplasirane dobile smo nagradu da besplatno pohađamo program po želji na BusinessAcademy, koja je, kao edukativna ustanova, bila deo zadatka na takmičenju. Pored mnogo pozitivnih komentara koje smo dobile od žirija, ono što nam je takođe bitno jeste da je naš profesor ponosan na nas i da smo uspele da kroz ovo takmičenje pokažemo da na fakultetu učimo da spajamo umetnost i sa drugim sferama i da se upornost, posvećenost, trud i rad uvek isplate.

Profesor Stanojlović deo konferencije, izložba radova doktoranada FSU

Fakultet savremenih umetnosti dao je veliki doprinos ovogodišnjoj međunarodnoj konferenciji #Prilika 2018. Profesor Petar Stanojlović učestvovao je u diskusiji „Etika u komunikacijama”, koja je izazvala veliku pažnju kako studenata, tako i iskusnih PR stručnjaka.

Doktorandi FSU imali su izložbu slika u holu hotela „Hilton”, koji je bio domaćin celog događaja. Njihovi radovi oduševili su sve prisutne goste.

Pogledajte kako je bilo u Hotelu „Hilton” na ovogodišnjoj konferenciji #PRILIKA 2018:

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.