Drugo predavanje u ciklusu tribina „Televizija, ekran koji se menja” na temu „Šou sa ekrana”

/ / Vesti / 26. 04. 2022.

Petar Stanojlović, šef Departmana kreativnih komunikacija i vanredni profesor, održaće u utorak, 26. aprila, u 20 časova, u UK „Parobrod” drugo predavanje u ciklusu tribina „Televizija, ekran koji se menja”. Naziv drugog predavanja je „Šou sa ekrana”.

 

„Šou sa ekrana” – gošća predavanja biće Dragana Kosjerina

Ideja drugog po redu predavanja o fenomenima televizije jeste sveprisutan zabavan sadržaj u svim svojim oblicima. Biće reči o formi, strategiji, produkciji, izboru sadržaja kao elementima koji trasiraju tržište i posredno utiču na gledalačku svest.

O tome koliko zabavni sadržaji poput muzike, kvizova, kolažnih emisija, rijaliti-šou i tok-šou programa, ali i informativnih formata, koji se sve češće doživljavaju kao šou-program, utiču na gledaoce, kao i tome koje su to etičke norme zabavnih formata, kakve su uredničke moći, kako se zabavan sadržaj osmišljava, razvija i produkuje, uz Petra Stanojlovića govoriće i njegova gošća, urednica i TV lice RTS-a Dragana Kosjerina.

Zabava kao TV format

Zabava kao format je na izvestan način u bliskoj vezi i sa komercijalnim prostorom. Paralelno sa razvojem tehnologije, tokom televizijske istorije, zabavni programi su bili glavni i neizbežni deo društvene aktivnosti, osobenosti publike kada je reč o mentalitetu i razmene poruka, kao i prostor za subverziju, kritiku i prikaz opštih potreba i normi društva. Zabava je od katodnih cevi do LED ekrana bila direktan indikator opštih globalnih i lokalnih okolnosti.

Dođite na drugo predavanje na temu televizije u UK „Parobrod” i saznajte na koji način zabava i TV šou postaju indikator društvenih događaja.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.