Eksperti FSU na kick-off sastanku projekta „Smart4Future” u Zagrebu

/ / Vesti / 21. 09. 2022.

U utorak i sredu, 20. i 21. septembra 2022, u Zagrebu je održan kick-off miting kojim je započeo projekat „Smart4Future”, za podršku inovacijama i preduzetništvu na visokoškolskim ustanovama, koji finansira Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT). Domaćini sastanka su bile kolege sa zagrebačkog sveučilišta Algebra.

Projektni konzorcijum je razgovarao o planu rada, upravljanju projektom i  konkretnim projektnim aktivnostima: mapiranju i umrežavanju sa lokalnim i regionalnim poslovnim ekosistemom. Predstavljen je nacrt programa za pospešivanje razvoja startapa na visokoškolskim ustanovama. Drugi dan su se razvijale strategije za pokretanje startapa i definisale aktivnosti koje vode ka pametnim promenama. Posebna tema u razvoju preduzetničkog načina razmišljanja je: „Naučite kako ne uspeti – podići se nakon pada”.

Projekat „Smart4Future”

Misija LINKgroupa je da pomaže ljudima da budu uspešniji. Cilj naših visokoškolskih ustanova je da kroz ovaj projekat studenti zajedno sa profesorima i nenastavnim osobljem postanu aktivni učesnici duboke, tehnološke transformacije, da transformišu svoju stručnost u opipljivu, društvenu vrednost u skladu sa potrebama sadašnjeg i budućeg tržišta rada.

LINK Educational Alliance su predstavljale doc. dr Milena Ilić (LINKgroup, FSU, ITS) i mr Lidija Miletić (ITS).

Da podsetimo, cilj projekta „Smart4Future” je da pomogne u rešavanju izazova koje pred visokoškolske ustanove postavlja tehnološki napredak i nestabilno i nepredvidivo tržište rada. Studenti danas prolaze kroz „puteve učenja” u visokom obrazovanju, a ne znaju ništa o tome kako će se veštine koje će steći uklapati sa potrebama tržišta rada decenijama nakon što završe visoko obrazovanje.
Pet visokoškolskih ustanova, LINKgroup, velika internacionalna kompanija iz oblasti obrazovanja (osnivač dve visokoškolske ustanove), jedan hrvatski „jednorog” i jedna međunarodna kompanija na polju mentorstva udružili su se u ovom projektu kako bi stvorili sve potrebne preduslove za uspostavljanje visokoškolskih ustanova kao žarišnih tačaka pametnih, lokalnih i regionalnih inovacionih ekosistema u šest zemalja: Hrvatskoj, Irskoj, Srbiji, Italiji, Poljskoj i Turskoj.

Tokom perioda finansiranja projekta, na nivou konzorcijuma će se podržati više od 40 startapa, obuku će imati više od 400 studenata, mentorstvo preko 150, a više od 40 osoba koje pripadaju akademskom osoblju imaće i obuku i mentorstvo. Takođe, sklopiće se preko 80 partnerstava sa privredom i kreirati struktura podrške na svakoj visokoškolskoj ustanovi.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.