Fakultet savremenih umetnosti postao član prestižne GIDE akademske grupe

/ / Vesti / 22. 03. 2023.

Velika nam je čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da je Fakultet savremenih umetnosti postao punopravni član GIDE – međunarodne akademske grupe fakulteta za dizajn.

Grupa GIDE predstavlja akademsku mrežu izabranih partnerskih ustanova koje održavaju vrlo bliske odnose, zbog čega je stav grupe da se samo u ograničenoj meri može proširiti prijemom novih fakulteta članova, čak i kada je reč o ustanovama koje imaju gostujući status. Pored usklađenosti procesa sa evropskim standardima, što je preduslov razmatranja članstva nove partnerske ustanove, svi fakulteti članovi moraju dobiti visoku ocenu kvaliteta nastave i ishoda nastavnog procesa, te dobiti pozitivnu preporuku ostalih fakulteta članova.

Aktuelni fakulteti članovi grupe GIDE su:

Reč je o velikom uspehu jednog domaćeg fakulteta, a dobijanje partnerskog statusa istovremeno je i pokazatelj priznatosti i ugleda koji naš fakultet ima u međunarodnoj akademskoj zajednici među evropskim fakultetima ovog usmerenja. FSU je na ovaj način i zvanično postao deo akademske zajednice najuglednijih evropskih fakulteta za dizajn.

Istovremeno, studentima Fakulteta savremenih umetnosti članstvo u ovoj akademskoj grupi omogućiće:

  • učešće u programima studentske razmene u trajanju od jednog semestra na ustanovama članicama GIDE grupe;
  • učešće na godišnjoj međunarodnoj izložbi, kao i na radionici koja se svake godine organizuje na drugoj ustanovi, članici grupe koja te godine ima status domaćina.

Prva naredna radionica i izložba na kojima će studenti FSU imati mogućnosti da učestvuju biće održane u februaru 2024. godine na Univerzitetu u Madeiri (Portugal). Više o grupaciji GIDE možete saznati na njihovom sajtu.

Zahvaljujemo svim profesorima i studentima Fakulteta savremenih umetnosti koji su doprineli ovom izvanrednom uspehu. Ovo je dokaz da se trud, rad i posvećenost isplate i da su kvalitet i inovacija prepoznati ne samo u našoj zemlji već i u svetu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.