Filmska ekskurzija kroz 3 evropska grada

/ / Vesti / 3. 03. 2017.

Filmska-ekskurzija

 
Svi studenti ALUM-a, ljubitelji filma, muzike i putovanja, imaju priliku da od 29. aprila do 6. maja krenu na filmsku ekskurziju i posete neke od najlepših gradova Evrope – Budimpeštu, Varšavu i Krakov – u turi kreiranoj posebno za umetničke duše.

Osim brojnih istorijskih znamenitosti, urbane kulture i istraživanja skrivenih mesta, svi koji krenu na filmsku ekskurziju upoznaće i mesta na kojima su snimani filmovi Romana Polanskog, ali i delove ovih gradova koji su inspirisali mnoge druge reditelje.

Šta ćete sve obići tokom ove nesvakidašnje ture?

Studenti koji se priključe umetničkoj avanturi prvo će posetiti susednu prestonicu, Budimpeštu, gde će obići poznata obeležja grada, koji se razvio na obalama Dunava: Trg heroja, Operu, Andraši bulevar, crkvu Matije Korvina, Budimski dvorac (Kraljevska palata), Ribarsku kulu, Citadelu i velelepnu zgradu mađarskog parlamenta.

 
Filmska-ekskurzija

 
Osim turističkih atrakcija glavnog grada Mađarske, avanturisti će moći da pogledaju grad iz druge perspektive krstareći Dunavom u večernjim satima, a onda i da istraže alternativni život mladih obilazeći ruin pubove, svojevrsni brend Budimpešte.
Nakon Budimpešte, filmska ekskurzija vodi put Varšave. Glavni i najveći grad Poljske putnike će očarati svojom bogatom istorijom, muzejima, dvorovima i palatama, impresivnim crkvama, arhitekturom i brojnim drugim znamenitostima.

Osim Varšave, svi koji pođu na prolećno putovanje imaće prilike da posete prestižnu Filmsku školu u Lođu, koju je završio i poznati poljski režiser Andžej Vajda, kao i jedan od najlepših gradskih spomenika kulture, Muzej Varšavskog ustanka.

 
Lodz-filmska-skola

 

Poslednja destinacija putovanje jeste Krakov, grad na obali reke Visle, koji svojim izgledom, duhom i brojnim univerzitetima privlači kako turiste, tako i studente širom sveta. Putnici će obići zaštitni znak grada – brdo Vavel, srednjovekovne crkve i katedrale, Jagelonski univerzitet i brojna druga mesta.

Osim atrakcija ovog kulturnog, obrazovnog i industrijskog centra, studenti će moći da obiđu i najpoznatiji koncentracioni logor iz II svetskog rata, Aušvic, koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a.
Jagelonski univerzitet

 

Avantura po meri studenata

Cena osmodnevnog putovanja, koje organizuje turistička agencija go2travelling, iznosi 199 evra, a da biste rezervisali svoje mesto u autobusu filmske ekskurzije, potrebno je da prilikom prijave priložite uplatnicu u iznosu od 3.000 dinara.

Ostatak putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre početka aranžmana za gotovinska plaćanja; kreditnim karticama, sa mogućnošću plaćanja na 6 mesečnih rata; preko računa; ili iz kredita banke odobrenog na osnovu profakture koju izdaje Max travel.

 

 

 

Kako da se prijavite?

Svi zainteresovani mogu se prijaviti u Studentskoj službi ALUM-a direktnim odlaskom, ili putem mejla studentska.sluzba@alum.edu.rs, odnosno telefonom na broj (011) 3391 911.

Primer prijave možete pogledati putem OVOG linka, a pravilno popunjen obrazac uplatnice pogledajte OVDE.

Sve novosti i zanimljivosti u vezi sa putovanjem možete pratiti na zvaničnom Facebook eventu, a kompletan plan i program putovanja možete preuzeti OVDE.

Želimo vam mnogo korisnih znanja i dobar provod na ekskurziji!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.