FOTO konkurs „New Perspectives” na Mikser festivalu

/ / Konkursi / 3. 05. 2017.

FOTO konkurs „New Perspectives” na Mikser festivalu

 
Festival Mikser i Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji pozivaju mlade autore fotografija da učestvuju na konkursu „New Perspectives” i prikažu svoju viziju Srbije na predstojećem Mikser festivalu, od 25. do 28. maja u Beogradu.

Foto konkurs „New Perspectives” nastao je u saradnji Mikser festivala i Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji kao platforma za podsticaj mladim talentima u oblasti fotografije, bilo profesionalnim ili amaterskim , kao mesto razmene iskustva i ideja među mladima o pozitivnoj viziji Srbije u periodu 2018. do 2021. godine. Ideja konkursa je da predstavi potencijale, prirodna i kulturna blaga Srbije, kao i društvene fenomene urbanih i ruralnih područja Srbije.

O konkursu

Stavljajući glavni fokus na društvo u tranziciji, predmet fotokonkursa „New Perspectives” je prikazivanje Srbije iz pozicije mlade osobe, uz potencijale za napredak i podsticanje za angažman i veću društvenu odgovornost.

Jedan autor može prijaviti do 5 fotografija, a uz svaku fotografiju neophodno je da priloži i priču o njenom nastanku (maksimalno 180 karaktera), kao i naziv lokacije/mesta/sela/grada na kojoj je fotografija nastala.

ŽIRI

  • Marko Lađušić – redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, Beograd
  • Maja Lalić – umetnička direktorka Mikser festivala
  • Vojkan Gostiljac – direktor fotografije

Nagrade

PRVI KRUG: 20 finalista

U prvom krugu žiriranja, žiri će odabrati finaliste konkursa čiji će radovi biti predstavljeni javnosti na Mikser festivalu od 25. do 28. maja u silosima Žitomlina na donjem Dorćolu. Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji prirediće svečano otvaranje izložbe 26. maja u 19h, u sklopu Art zone festivala.

Tokom trajanja Mikser festivala publika će moći da glasa za svoje favorite. Autori fotografija odabranih u prvom krugu, će pored učešća na otvaranju izložbe, biti u obavezi da pohađaju mentorisane radionice i prisustvuju stručnim predavanjima na Mikser festivalu.

DRUGI KRUG: Tri glavne nagrade i proglašenje pobednika nakon Mikser festivala 2017.

Dobitnici nagrada biće odabrani na osnovu preporuka žirija, glasova publike, učešća na radionicama i analize portfolija autora. Proglašenje dobitnika biće organizovano nakon Mikser festivala, a najkasnije do 15. juna.

Nagrada je plaćeni angažman na poziciji fotografa u Švajcarskoj kancelariji za saradnju u Srbiji, koji obuhvata foto-dokumentovanje aktuelnih projekata Kancelarije širom Srbije, uz pokrivene putne troškove. Angažman traje 9 meseci, od juna 2017. do februara 2018. godine, uz mentorsku podršku Mikser Hausa.

Nagrade su i foto oprema u vrednosti od 500 evra, odnosno 400 evra.

Kako da se prijavite?

Konkurs je otvoren za sve mlade talente u fotografisanju do 35 godina, bez obzira na status i formalno obrazovanje. Svaki kandidat može dostaviti maksimalno 5 fotografija uz prateći tekst o nastanku fotografije (maksimalno 180 karaktera) i naziv lokacije na kojoj je fotografija snimljena.

Prijavljivanje je popunjavanjem elektronskog formulara dostupnog na adresi newperspectives.mikser.rs koji će biti aktivan do 18. maja u ponoć.

Prijavom na konkurs kandidati potvrđuju da su autori svih priloženih radova, da Mikser ima pravo objavljivanja svih priloženih radova na svim komunikacionim kanalima, kao i da Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji ima pravo da iskoristi sve pristigle fotografije za promociju Strategije 2018- 2021. Svi autori biće potpisani.

Konkurs je otvoren do 18. maja. Kontakt za više informacija: newperspectives2017@gmail.com

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Miksera, dok će 20 finalista biti kontaktirano imejlom.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.