FSU deo organizacije Novogodišnjeg koncerta Saborne crkve

/ / Vesti / 18. 01. 2018.

Profesori i studenti Fakulteta savremenih umetnosti učestvovali su u organizaciji i realizaciji tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta Saborne crkve, koji je u nedelju, 14. januara, prenošen na TV „Studio B”.

Novogodišnji koncert Saborne crkve održava se svake godine povodom proslave Pravoslavne nove godine u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Fakultet i profesori nagrađeni gramatama Saborne crkve

U duhu početka saradnje sa Sabornom crkvom, svoj kreativni doprinos ovoj svečanosti dali su profesori FSU doc. dr Dušica Filipović, koja je izabrala i autorski priredila tekstove i doc. Petar Stanojlović, koji je bio reditelj događaja.

Pomenutim profesorima, kao i samom fakultetu, za nesebičnu pomoć u realizaciji ove značajne duhovne i kulturne svetkovine, uručene su gramate Saborne crkve.

Studenti Menadžmenta umetničke produkcije i medija dali veliki doprinos organizaciji događaja

Scoj pečat celom događaju u Narodnom pozorištu dali su i studenti departmana Menadžment umetničke produkcije i medija. Oni su, predvođeni saradnicom u nastavi Tijanom Popović, učestvovali u organizaciji i realizaciji događaja. Na taj način su dobili priliku da pokažu sav svoj talenat, primenjujući  znanja koja su stekli tokom nastave.

Program posvećen obeležavanju stogodišnjice završetka I svetskog rata

U izvođačkom delu programa ove svečanosti nastupili su Prvo beogradsko pevačko društvo, brojni solisti, grupe i muzičari. Ovogodišnja svečanost bila je posvećena značajnom jubileju – stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata.

Učesnici programa Veliki rat – ćutanje i pesma probudili su duh sećanja na žrtve ovog strašnog rata, ali i duh pobede, patriotizma i zajedništva. Podsetili su nas i na stradanja našeg naroda, ali i na vrednosti kojima bi trebalo da stremimo kako bismo očuvali svoj nacionalni identitet.

Samom programu, kao i svečanoj večeri koja je upriličena nakon koncerta, pored profesora našeg fakulteta i rektora Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prof. dr Mirka Kulića, prisustvovali su državni i crkveni velikodostojnici, kao i Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej.

Kako je bilo 14. januara u Narodnom pozorištu u Beogradu pogledajte u galeriji:

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.