FSU i ITS kao jedni od organizatora prestižne CCHE konferencije za 2024: Gala otvaranje

/ / Vesti / 30. 01. 2024.

Uz veliko zadovoljstvo i entuzijazam, otvorena je CCHE konferencija na Kopaoniku. Prestižni događaj započeo je uvodnim govorom dr Branka Savića, profesora i predsednika Konferencije akademija i visokih škola Srbije (CAASS), koji je pozdravio i inspirisao sve učesnike. Profesor Savić je napomenuo da je ostvaren njegov san o stvaranju jedne široke platforme koja bi na temu visokog obrazovanja okupila veliki broj učesnika. Pomenuo je da su iz 18 zemalja pristigla 404 rada u okviru plenarne sesije, kao i redovnih sesija, te 19 studentskih radova, i zahvalio se svima koji su učestvovali. 

Dr Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Republike Srbije, obratila se skupu, naglašavajući značaj saradnje i inovacija u obrazovanju.

Prof. dr Janko Samardžić, specijalni savetnik ministra prosvete, istakao je važnost neprekidnog usavršavanja i razmene znanja u oblasti visokog obrazovanja.

Takođe, poseban doprinos skupu dao je dr Aleksandar Šević, profesor sa Triniti koledža iz Irske i ITS-a, koji je kao predsednik naučnog odbora podelio svoja razmišljanja o budućim trendovima u obrazovanju.

„Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima iz Rumunije, koji su imali ključnu ulogu u internacionalizaciji konferencije”, rekao je prof. dr Dragan Ćalović, dekan Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, i pozvao Mnerijea Dumitrua iz Rumunije da se kratko obrati i podeli svoje iskustvo i viziju.

Srećko Miodragović, savetnik i šef kabineta predsednika kompanije Comtrade, generalnog sponzora konferencije, uručio je posebno priznanje profesoru Dumitruu za izuzetan doprinos internacionalizaciji konferencije.

Srećko Miodragović, kao predstavnik generalnog sponzora, istakao je značaj saradnje predstavnika obrazovnih institucija, kreatora obrazovnih politika i privrede.

Veče je zaokruženo koktelom u holu hotela. Ovaj događaj je ostavio snažan utisak na sve učesnike i dao novi podsticaj za buduće inicijative u visokom obrazovanju.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.