Sjajan provod: FSU i Zemlja gruva razmrdali brojnu publiku u Dorćol Platzu

/ / Vesti / 6. 07. 2018.

Luda letnja žurka bila je u sredu, 4. jula, u Dorćol Platzu. U okviru Dana savremenih umetnosti, koji traju od 24. juna pa sve do 25. jula, publici su se predstavili studenti master i doktorskih studija slikarstva i dizajna, a da spektakl bude multimedijalan, potrudili su se članovi benda Zemlja gruva, koji su sjajnom svirkom razmrdali više od 500 ljudi, koliko je te večeri bilo u Dorćol Platzu.

Izložba u Dorćol Platzu traje do 11. jula

U galeriji su izloženi radovi najstarijih studenata Fakulteta savremenih umetnosti, već ozbiljnih i formiranih umetnika.

Publika je mogla da vidi njihove završne radove. Ovo su dani koji slave umetnost, a svako ko dođe da pogleda izložbu imaće priliku da vidi dela ljudi koji uveliko učestvuju u značajnim umetničkim projektima. Beograd je ovom manifestacijom značajno obogatio kulturnu ponudu ovog leta, a prostor Dorćol Platza se baš uklopio sa našom filozofijom – rekao je Đorđe Stanojević, šef Departmana savremenih umetnosti na FSU.

Izložba studenata master i doktorskih studija biće otvorena svakog dana do 11. jula, a ulaz je besplatan.

Za dobru atmosferu bili su zaduženi članovi benda Zemlja gruva, koji su podigli publiku na noge, tako da je veče proteklo u đuskanju uz njihove nove pesme sa albuma „Šta stvarno želiš”, ali i uz dobro poznate, stare hitove. Za organizaciju cele večeri pobrinuli su se i studenti produkcije sa FSU.

Sjajna atmosfera, dobra muzika i izložba na kojoj imaš šta da vidiš. Zaista sam se sjajno provela na Dorćol Platzu – rekla je Ivana, koja je na koncert došla u društvu dve drugarice.

Izložba studenata osnovnih studija na FSU

Podsećamo, Dane savremenih umetnosti otvorili su studenti osnovnih studija, koji su publici predstavili sve što su stvarali tokom prethodne godine. Izložba je otvorena u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti, koji je za tu priliku pretvoren u svojevrstan izložbeni prostor. Izložba traje do 25. jula i svi zainteresovani mogu doći svakog radnog dana od 9 do 17 časova, a ulaz je besplatan.

U ovogodišnjim Danima savremenih umetnosti učestvovalo je preko 250 studenata FSU. Osim studenata slikarstva, grafičkog dizajna i dizajna enterijera, čiji su radovi izloženi, predstavama u Narodnom pozorištu svoj doprinos su dali i studenti glume, ali i studenti produkcije, koji su učestvovali u organizaciji cele manifestacije. Svi oni su široj javnosti predstavili svoj godišnji rad – rekao je dekan Fakulteta savremenih umetnosti Saša Filipović.

 

Svoj doprinos Danima savremenih umetnosti dali su i studenti glume, čije predstave ste mogli do kraja juna da pratite u Narodnom pozorištu na Sceni „Raša Plaović”.

Manifestacija Dani savremenih umetnosti postala je tradicija i želja nam je da ljubiteljima multimedijalne umetnosti poklonimo mesec dana besplatnog uživanja u izložbama, muzici i predstavama potpuno besplatno.

Pogledajte kako je bilo u Dorćol Platzu:


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.