FSU je prvi fakultet u Srbiji koji je postao partner Novog evropskog Bauhausa i pridružio se zajednici prestižnih evropskih univerziteta i institucija

/ / Bauhaus, Vesti / 24. 01. 2024.

Fakultet savremenih umetnosti (FSU) upravo je postao deo ekskluzivnog partnerstva sa Novim evropskim Bauhausom, pridružujući se tako velikoj i dinamičnoj međunarodnoj inicijativi koja donosi osvežavajuću perspektivu na evropski prostor. Ova uzbudljiva saradnja je deo inicijative koju je pokrenula Evropska unija sa ciljem da približi Evropski zeleni dogovor širem krugu ljudi.

Novi evropski Bauhaus je kreativan projekat koji okuplja različite stručnjake – dizajnere, umetnike, arhitekte, inženjere, studente i aktiviste – kako bi zajedno stvorili novu, održivu i inkluzivnu budućnost. Ovo je jedinstvena prilika za razmenu ideja i sinergiju između različitih disciplina.

Izgradnja nove Evrope za dvadeset prvi vek

Najznačajnije je da se Fakultet savremenih umetnosti kao prvi fakultet u Srbiji pridružio zajednici evropskih univerziteta, ustanova kulture, organizacija i institucija koji dele istu viziju i cilj: izgradnju nove Evrope za dvadeset prvi vek kroz zajednički rad, saradnju i razmenu znanja i iskustava.

Studenti FSU u centru ovog partnerstva

Ovaj uzbudljivi projekat partnerskog statusa Fakulteta savremenih umetnosti je proistekao iz predmeta Teorija savremenog dizajna na master studijama, a tim studenata koji je aktivno učestvovao u razvoju projekta zaslužuje posebno priznanje. Sara Nikolić, Marija Raičković, Aleksandra Svetlik, Nevena Trkulja, Milica Vasilić, Marijela Gajić, Marta Glavčić i Lenka Petrović su zajedno sa prof. dr Draganom Ćalovićem postavili temelje ove inspirativne saradnje. Takođe, ne smemo zaboraviti da je profesorka engleskog jezika Zorica Lola Jelić odigrala ključnu ulogu u prevodu prijave na engleski jezik.

Postani deo zajednice u oblikovanju nove evropske budućnosti

Više detalja o Novom evropskom Bauhausu možete pronaći na zvaničnom sajtu ove inicijative, a uskoro će informacije biti dostupne i na sajtu Fakulteta savremenih umetnosti. Ovim putem pozivamo sve studente i profesore da se pridruže uzbudljivim aktivnostima koje će biti organizovane na FSU u okviru ove inicijative i postanu deo zajednice koja aktivno doprinosi izgradnji nove evropske budućnosti. Ovo je prilika da budete deo nečeg zaista interesantnog i inspirativnog!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.