FSU partner i organizator konferencije „Filozofija medija: mediji i identiteti”

/ / Vesti / 27. 09. 2023.

Od 14. do 16. septembra dekan i profesor Fakulteta savremenih umetnosti Dragan Ćalović učestvovao je na naučnoj konferenciji „Filozofija medija: mediji i identiteti”, u okviru koje je naš fakultet jedan od partnera-organizatora.

Naš dekan je jedan od pokretača ove konferencije i u njenoj organizaciji učestvuje već petnaest godina, a Fakultet savremenih umetnosti se uključio kao partner-organizator pre tri godine.

Konferenciju organizuje Estetičko društvo Srbije. Pored našeg fakulteta, partneri su još i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Fakultet pedagoških nauka iz Jagodine, Srpsko filozofsko društvo i Zavod za proučavanje kulturnog razvitka. Takođe, konferencija ima i podršku Ministarstva nauke Republike Srbije.

Značajan korak u povezivanju sa drugim institucijama

Ove godine konferencija je održana u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka, a plenarno izlaganje je imao profesor emeritus Milena Dragićević Šešić. 

Konferenciju su tradicionalno ispratili Radio Beograd 3, koji je prenosio izlaganja predavača, kao i Televizija Vojvodine. 

Ova konferencija ima značajnu ulogu i predstavlja još jedan korak ka uključivanju Fakulteta savremenih umetnosti u akademska dešavanja kroz umrežavanje sa drugim ustanovama.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.