FSU PRATI NOVI EVROPSKI BAUHAUS FESTIVAL 2024

/ / Vesti / 9. 04. 2024.

Evropska komisija, u saradnji sa belgijskim predsedništvom Saveta Evropske unije, organizuje drugo izdanje Novog evropskog Bauhaus festivala. Festival se održava od 9. do 13. aprila u Briselu, kao i širom Evrope.

Zvanično otvaranje festivala je zakazano za 9. april u prisustvu predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, komesara EU Ilijane Ivanove i Elize Fereire, belgijskog premijera Aleksandra de Kroa, državnog sekretara Tomasa Dermina i generalnog direktora Međunarodnog instituta za primenjenu sistemsku analizu Hansa Joakima Šelnhubera.

Zvanično otvaranje NEB festivala 2024 – govornici

Stubovi Novog evropskog Bauhaus festivala 2024

Novi evropski Bauhaus festival predstavlja važan most između inicijative Novi evropski Bauhaus, visokih zvaničnika EU, kreatora politika, lidera u oblasti umetnosti, arhitekture, dizajna, održivosti, inovacija i šire javnosti. Festival se sastoji iz pet celina: foruma, sajma, festa, video-događaja i ceremonije dodele nagrada.

Forum NEB festivala sadrži uvodna izlaganja, panel-diskusije i debate, istražujući različite aspekte NEB vrednosti. Učesnici imaju priliku da se uključe u razgovore o temama u vezi sa naukom i tehnologijom, kulturom i obrazovanjem, lokalnim i regionalnim razvojem i međunarodnom perspektivom.

Sajam NEB festivala se realizuje u formi radionica, laboratorija i izložbi. Sajam poziva javnost da istraži preko 70 izložbi inovatora koje prikazuju projekte u NEB stilu. Cilj sajma je da posetioci, kroz prikaze i interaktivna iskustva, steknu uvid u najsavremenija rešenja koja usklađuju dizajn sa potrebama društva i životne sredine.

 

Fest NEB festivala je mesto gde se susreću kultura, umetnost i zabava kako bi se proslavile kreativnost, inovativnost i raznolikost. Publika može da očekuje plesne, pozorišne i muzičke emisije umetnika iz celog sveta.

Video-događaji NEB festivala se održavaju širom Evrope, počev od 9. aprila, obezbeđujući da duh Novog evropskog Bauhausa stigne do što većeg broja učesnika i pratilaca.

Nagrade se dodeljuju za 20 izuzetnih projekata, dizajn i ideje koji izražavaju osnovne vrednosti NEB-a. Nagrade se dodeljuju u četiri kategorije u ukupnoj vrednosti od 390.000 evra. Projekti pokazuju kreativnost, talenat i posvećenost ljudi za izgradnju održivijeg, inkluzivnijeg i lepšeg sveta.

Učešće u radionicama Novog evropskog Bauhaus festivala 2024 – sajam 

Sajam NEB festivala 2024 poziva javnost da učestvuje u radionicama u kojima se prikazuju projekti u NEB stilu. Na radionicama se prikazuju najsavremeniji tipovi dizajna koji se bave društvenim i ekološkim potrebama za održivom i pravednijom budućnošću uz inovativna rešenja.

Detaljnije informacije o radionicama po danima, satnici i temama pogledajte u kalendaru radionica NEB festivala 2024.

Link za registraciju za učešće u radionicama sajma NEB festivala 2024 je: https://form.jotform.com/240813912647054


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.