FSU zapošljava svoje diplomce – Olivera i Nikolija novi asistenti

/ / Vesti / 22. 01. 2019.

Fakultet savremenih umetnosti omogućava svojim najboljim studentima da posao dobiju odmah nakon završetka studija. Najsvetliji primer te prakse su Olivera Guconić, diplomac na smeru Gluma, i Nikolija Tubić, koja je završila slikarstvo, a obe odnedavno rade kao asistenti na FSU.

Olivera Guconić je novi korepetitor

Olivera Guconić

Olivera je diplomirala glumu u klasi profesorke Vide Ognjenović i asistenta Ivana Bosiljčića. Nakon toga, pored bavljenja glumom, počinje da radi i kao korepetitor na predmetu Tehnika glasa kod profesorke Marije Simonović, na Fakultetu savremenih umetnosti.

Ovu priliku shvatila je kao svoju veliku šansu da se usavršava pored vrhunskih profesionalaca.

– Drago mi je što mi je pružena prilika da sarađujem sa profesorkom Marijom Simonović. To je velika čast, veliko iskustvo za mene, ali i ogromno zadovoljstvo. Od nje mogu mnogo toga da naučim, ali i da pomognem sadašnjim studentima da svoj talenat što bolje izraze – rekla je Olivera.

Nikolija Tubić podučava studente slikarstva

Nikolija Tubić

Nikolija je završila slikarstvo na FSU i od septembra prošle godine radi kao asistent na Fakultetu u klasi prof. dr Gordana Nikolića. Uživa u tome da studentima pomogne da razviju svoju individualnost.

– Posao asistenta mi je značajno pomogao i u mom stučnom usavršavanju. Pedagoški rad u struci koja podrazumeva i umetničku praksu i umetničku teoriju je kreativan i podstiče moju potrebu za daljim prodiranjem u svet umetnosti.
Svoj talenat i znanje koje sam stekla na osnovnim i master studijama na FSU prenosim na studente sa kojima radim i sarađujem. Svaki student pokazuje i izvestan stepen individualnosti. Smatram da je neophodno i bitno negovati upravo taj umetnički individualni slikarski izraz – rekla je Nikolija.

Zahvaljujući savremenom programu po kojem rade naši studenti, mnogi od njih lako pronađu zaposlenje nakon završenih studija, jer postaju savremeni umetnici, sposobni da odgovore na najrazličitije zahteve tržišta.

Najbolje među njima FSU angažuje da svoje znanje prenesu novim generacijama.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.