Glumačka klasa 2018/19. započela je svoje umetničke studije. Zavirite na njihove časove!

/ / Vesti / 11. 10. 2018.

Fakultet savremenih umetnosti je i ovog oktobra otvorio vrata za dve nove glumačke klase, koje će sticati znanja od Irfana Mensura, Branislava Lečića, Vide Ognjenović, Božidara Đurovića, Hadži Nenada Maričića, Ivana Bosiljčića, Srđana Ivanovića, Ane Živanović, Slobodana Beštića, Marine Bukvički i još mnogih velikana naše umetničke scene.

Dočekali smo novu generaciju mladih i zaista talentovanih glumaca, koji su izabrali pravi način da započnu svoju uspešnu karijeru.

Brucoši Glume na FSU su prve nedelje imali predavanja i praktičnu nastavu iz scenskog pokreta i scenskog glasa. Nastavu je obeležilo mnogo dobre atmosfere i osmeha, kao i posvećenost profesora i timski duh koji je od prvog dana zavladao među „klasićima”.

Kako izgleda prva nedelja glume na FSU?

Gluma nije samo izgovaranje teksta na sceni. Današnji glumac mora da bude multimedijalan i kompletan umetnik i da se podjednako dobro snalazi u različitim situacijama.

Profesorka Marija Simonović brine se o tome da studenti glume izvežbaju svoj glas i sluh. U šali često kažemo da ne postoji osoba koju ona ne može da nauči pevanju. Na časovima scenskog glasa uvek vlada dobra atmosfera, pa studentima nije teško da po nekoliko puta ponavljaju pevanje, sve dok ne pogode pravi tonalitet. U tome imaju bezrezervnu podršku svojih kolega. Jer na FSU važi: „Svi za jednog, jedan za sve”.

Scenski pokret, akrobatika i ples su neizostavan deo scenskog nastupaMladi glumci moraju da budu u dobroj kondiciji i da poseduju sjajne plesne i scenske veštine. Zajednički savladavaju osnove mačevanja, scenskih borbi, akrobatike, scenskih pokreta, ples. Važno je biti graciozan, ali i spreman da se u svakoj situaciji snađeš na sceni.

Mladi glumci na Fakultetu savremenih umetnosti imaju tu privilegiju da o glumi uče od velikana srpskog glumišta. Mnogo proba, izgovorenih replika, ponovljenih dijaloga. Mentori su tu da vas nauče, isprave, usmere i pomognu da razvijete svoj talenat do maksimuma.

Zavirite na časove glume na FSU, pogledajte galeriju.

Već sledeće nedelje brucoši nastavljaju sa časovima, praktičnom nastavom i brojnim probama. I raduju se svim budućim obavezama.

Postani i ti deo Departmana dramskih umetnosti na FSU, klase 2018/19, pridruži se divnim mladim ljudima punim entuzijazma i počni svoju umetničku karijeru već ove godine.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.