GODIŠNJA IZLOŽBA STUDENATA FAKULTETA SAVREMENIH UMETNOSTI U GALERIJI FSU

/ / Vesti / 16. 07. 2020.

Na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, 30. juna, u 18h svečano je otvorena velika godišnja izložba studenata. Na izložbi su predstavljeni radovi svih smerova Departmana vizuelnih umetnosti – od osnovnih, preko master, do radova studenata doktorskih studija. 

Ceo fakultet je pretvoren u veliku multimedijalnu galeriju. Komesar izložbe Departmana vizuelnih umetnosti je Biljana Velinović, profesorka multimedije. Njen izbor na mesto komesara implicirao je predstavljanje radova svih studenata kao jednu povezanu celinu, sa akcentom na multimedijalnosti. Izložbu su svečano otvorili profesori Irina Tomić, Dragan Ćalović i prodekan za nastavu Đorđe Mandrapa.

Radovi pravi spoj tradicije i savremene tehnologije

Veoma širok dijapazon medija prezentuje FSU kao ustanovu koja je potpuno utemeljena u svom vremenu upotrebom savremene tehnologije, ali koja takođe veoma brižno neguje i sve tradicionalne tehnike koje su obeležile istoriju umetnosti.

Plava linija koja vodi do svih izlagačkih prostora fakulteta vodi nas na putovanje kroz razmišljanje i odrastanje jedne generacije studenata. Prisutni su eksperiment, nove tehnologije, ali i jedno studiozno praćenje istorije umetnosti, bez čijeg znanja ne možemo kreirati novu vizuelnost.

Kriza izazvana pandemijom nije poremetila ni studente ni profesore

Uprkos velikom udaru koji smo doživeli zbog pandemije virusa COVID-19, izložba je pokazala da veoma brza reakcija fakulteta na novonastalu situaciju nije ostavila nikakve posledice na kvalitet i količinu radova. Svi praktični predmeti su nadoknađeni ukidanjem vanrednog stanja. Intenzitet rada studenata, u saradnji sa profesorima, u toku pandemije bio je na veoma visokom nivou. To ova izložba i pokazuje.

U okviru velike studentske izložbe otvorena je prva samostalna izložba u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti. Svoj doktorski umetnički projekat prikazala je Melisa Vreto. Odmah nakon otvaranja novog prostora, 7. jula, u Galeriji je organizovana odbrana njenog doktorskog umetničkog projekta.

Izložba otvorena do septembra 2020. godine uz pridržavanje svih preventivnih mera

Fakultet savremenih umetnosti prezentacijom godišnje produkcije svojih studenata veoma temeljno pravi analizu minulog rada. Takođe, kao što ga sam naziv definiše, kreira sistem savremenog obrazovanja i uvek pravi novi iskorak u tom razvoju. Činjenica je da je u vizuelnim umetnostima sve očigledno i prikazani rezultat se ne može relativizovati. Tako da ova izložba najviše govori o kvalitetu Fakulteta savremenih umetnosti.

Izložba će biti otvorena za publiku do septembra 2020. godine. Poseta izložbi podrazumeva poštovanje svih preventivnih mera koje preporučuje Vlada Republike Srbije u zaštiti od virusa COVID-19.

Pogledajte neke od radova sa Završne izložbe studenata:


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.