GOST FSU: Lana Stamenković, HR menadžer Hemofarma

/ / Vesti / 9. 04. 2019.

TEMA: Da li znate šta potencijalni poslodavac zaista očekuje od vas na intervjuu za posao?

Studenti Menadžmenta umetničke produkcije i medija na FSU imali su zanimljivog gosta u sklopu praktične nastave na predmetu Menadžment ljudskih resursa.

Gostujuće predavanje održala im je Lana Stamenković, HR menadžer kompanije Hemofarm, koja je pokušala da im dočara šta je to što se danas traži na razgovoru za posao, koliko je prvi utisak zaista važan i kako se na pravi način predstaviti potencijalnom poslodavcu.

Lana je supervizor za selekciju i regrutaciju u Službi ljudskih resursa Hemofarma, inače iskusni HR sa bogatom praksom u više internacionalnih korporacija.

Studenti dobili odgovore na sva pitanja potkrepljene primerima iz prakse

Mesta u učionici bila su skroz popunjena, a iskusna Lana Stamenković je iz ličnog iskustva objašnjavala studentima neke od najčešćih zabluda i grešaka u komunikaciji sa potencijalnim poslodavcem, savetujući ih da je najvažnije da budu transparentni, jedinstveni i stvarno motivisani za posao za koji konkurišu. Ukazala im je i na značaj i pozicioniranje mladih u razvoju ljudskih resursa u modernim kompanijama.

Predavanje Lane Stamenković na kraju se pretvorilo u pravi dijalog. Studenti su imali mnogo pitanja za gošću, koja im je strpljivo odgovarala i svoje odgovore potkrepila primerima sa kojima se svakodnevno susreće u svom poslu.

Kada se spoji manjak vremena potencijalnog poslodavca sa suženom pažnjom kandidata koji apliciraju za svoj prvi posao, gotovo sigurno dolazimo do nemoguće misije – kako se na pravi način predstaviti, tj. kako prepoznati pravog kandidata za posao!

HR menadžer Hemofarma Lana Stamenković toliko je svojom neposrednošću i otvorenošću oduševila prisutne da je nagrađena gromoglasnim aplauzom. Uspeh ovog predavanja svedoči o tome koliko je važan spoj teorije i prakse, te koliko studentima znače saveti iz realnog korporativnog okruženja kao dopuna teoriji, koju uspešno savladavaju.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.