Gostujuća predavanja profesora FSU u Gimnaziji u Čačku

/ / Vesti / 22. 12. 2017.

Profesori FSU doc. Petar Stanojlović i doc. dr Dušica Filipović održali su gostujuća predavanja u Gimnaziji u Čačku i time doprineli velikom jubileju – 180 godina od osnivanja i neprekidnog delanja Gimnazije u Čačku.

U okviru već tradicionalnog programa organizovanja predavanja zarad edukacije učenika, profesori FSU govorili su o izuzetno popularnim temama: obrazovanju i medijima i aktuelnosti Miloša Crnjanskog u 21. veku.

Obrazovanje kroz vreme

Predavanje Obrazovanje i mediji doc. Petra Stanojlovića održano je 2. novembra 2017. Prisutnima u publici objašnjen je pojam obrazovanja i njegovo mesto i značaj kroz vreme, kao i današnja povezanost sa medijima. Ujedno su mladim ljudima date smernice kako da se na pravi način izbore sa velikom količinom informacija koju svakog dana plasiraju mediji.

Kako razdvojiti bitno od nebitnog, a medije preokrenuti u svoju korist i iskoristiti njihove potencijale i pomoću kreativnosti uticati na javnost i njeno obrazovanje – samo su neka od pitanja kojima se profesor Stanojlović bavio u svom predavanju.

Na kraju je profesor Petar Stanojlović otvorio debatu sa prisutnima, što je iniciralo niz raznovrsnih tema.

Lik Miloša Crnjanskog iz drugog ugla

U svom predavanju Aktuelnost Miloša Crnjanskog u 21. veku i muško-ženski odnosi u njegovoj prozi, održanom u Svečanoj sali Gimnazije, doc. dr Dušica Filipović, inače bivši đak ove vrsne škole, čačanskoj publici je 11. decembra 2017. osvetlila figuru velikog, ako ne i najvećeg srpskog pisca, Miloša Crnjanskog.

Oba predavanja pokrenula su svest prisutnih u pravcu negovanja osećaja zajedništva i odupiranja stegama modernog doba, kao i jačanje snage uma i duha u cilju održavanja međuljudskih odnosa kroz vreme.

Pogledajte kako je bilo na predavanjima koja su profesori Fakulteta savremenih umetnosti održali u Gimnaziji u Čačku:


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.