Gostujuće predavanje na FSU: Tretman tela u popularnoj vizuelnoj kulturi (animal print)

/ / Vesti / 28. 11. 2018.

Fakultet savremenih umetnosti organizuje za svoje studente u petak, 30. novembra, od 15 časova u amfiteatrtu, gostujuće predavanje Aleksandrije Ajduković, doktoranda iz oblasti teorije dramskih umetnosti. Aleksandrija će sa studentima razgovarati na temu „Tretman tela u popularnoj vizuelnoj kulturi (animal print)”.

Nakon predavanja biće otvorena diskusija i studenti će moći da pitaju sve što ih zanima iz ove zanimljive oblasti.

Animal print kroz različite paradigme u dizajnu

Na ovom predavanju biće obrađeni motivi animal printa kao životinjske šare, koja je u ovom radu analizirana kao segment odevnih predmeta ili kao deo narativnog, odnosno performativnog prostora u kojem su snimani film, reklama ili video-spot, a predstavlja privatni ili javni prostor kroz koji se kreću junaci filmova i TV serija, video-spotova, stripova i slično.

Životinjska šara je modni stil odevanja u kojem se koristi odeća koja nalikuje uzorku kože i krzna životinja. Animal print će biti predmet teorijske analize unutar četiri stilske paradigme: glamurizacija, egzotizacija, kempizacija i zoomorfizacija.

O predavaču: Višestruko nagrađivana umetnica u oblasti fotografije

Aleksandrija Ajduković diplomirala je na Akademiji umetnosti u Beogradu 2004. godine, odsek Fotografija, u klasi Milana Aleksića. Od 2005. član je ULUS-a, a od 2006. u statusu je samostalnog umetnika. Trostruka finalistkinja Mangelos nagrade, dobitnica priznanja Henkel Art Award za mladog umetnika 2005. i 45. Oktobarskog salona.

Učestvovala je u rezidencijalnim radionicama, od kojih je najduže boravila u Bijeloj, eksperimentalnoj stanici za umetnost, koju mentorski vodi Mikelanđelo Pistoleto. Tokom 2013. realizovala je tri super 8 kratka filma kao rezultate super 8 filmskih radionica u Bolonji i radionice u organizaciji „Svetlotona” u Beogradu. Radila je kao arhivski fotograf u Domu kulture Studentski grad i kao fotograf na filmu. Do sada je sarađivala sa producentskom kućom „Art & Popcorn” i kao filmski fotograf radila na četiri igrana filma.

Dođite na gostujuće predavanje na temu animal printa i saznajte nove trendove i tendencije njegovog korišćenja u različitim vrstama dizajna.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.