Inspirativno druženje u Nišu i Leskovcu

/ / Vesti / 28. 04. 2017.

Inspirativno druženje u Nišu i Leskovcu

 
Karavan lepih umetnosti i multimedija posetio je u sredu, 19. aprila, po prvi put Niš, i u kreativnom prostoru Deli, u 17h, uz partnersku podršku Studentskog kulturnog centra Niš pokrenuo diskusiju o najvažnijim umetničkim temama danas.

Narednog dana, stručni tim ALUM-a se s istom misijom preselio se u Leskovac, gde je u 17h u holu na spratu Leskovačkog kulturnog centra sa srednjoškolcima, ali i svim zainteresovanima, razgovarao o umetnosti u digitalnom dobu, obrazovanju umetnika budućnosti i mogućim načinima primene talenata koji poseduju.

Inspirativno gostovanje iskusnih umetnika

Niški i leskovački srednjoškolci imali su priliku da tokom posete Karavana čuju mnoštvo korisnih i zanimljivih informacija, kao i savete proslavljenih umetnika i profesora ALUM-a, koji su sa njima govorili o temama:

 • Kako upotrebiti talenat,
 • Sagledavanje lepote savremenog stvaralaštva,
 • Obrazovanje umetnika u budućnosti,
 • Kreativnost i budućnost,
 • Stvaralački identitet i
 • Umetnost digitalnog doba.

Među članovima Karavana koji su govorili na pomenute teme bili su profesori ALUM-a: vizuelna umetnica Jelena Blečić, reditelj Petar Stanojlović i doktor komunikologije Zoran Branković.
Inspirativno druženje u Nišu i Leskovcu

Publika prepuna utisaka

Maturanti leskovačkih i niških srednjih škola, ali i svi ostali zaljubljenici u umetnost uživali su u poseti Karavana u svom gradu, i novim znanjima i otkrićima koje im je poseta tima ALUM-a donela.

O korisnosti posete njihovom gradu imali su samo reči hvale, zadovoljni što su imali priliku da upoznaju uspešne i istaknute umetnike i sa njima razmene mišljenja.

Posle ovog druženja, osećam se drugačije. Naučila sam nešto novo što mogu da podelim sa svojim drugarima i čula mišljenja i iskustva stručnih ljudi koji mogu da nam pomognu u našem razvitku. Kristina Ivanović, Niš

Imaću veće samopouzdanje kada izađem odavde, jer ste ga vi podigli, i pomogli mi da verujem u to u šta sam verovao, ali ne toliko dovoljno, jer nisam imao podršku drugih ljudi. Andrija Jović, Leskovac

Verovatno ću kod kuće još da razmišljam o ovome što smo pričali i mislim da će kroz par dana sve ovo večeras da mi pomogne. Naučila sam da svako od nas ima neki svoj pečat koji treba da ostavi radeći ono što voli. Jana Bulajić, Leskovac

Bilo je ovo jedno veoma lepo i inspirativno predavanje na kom sam naučila nešto što pre nisam znala i jako mi je žao što neki moji drugari nisu mogli da dođu. Ivana Milojković, Niš

Fotografije sa gostovanja Karavana u Nišu i Leskovcu pogledajte u galeriji na sajtu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.