Održana ispitna predstava „Lik, odnos, partner”

/ / Vesti / 15. 06. 2023.

U utorak, 6. juna, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, na Sceni „Studio” studenti druge godine glume u klasi Branislava Lečića i asistenta Janka Cekića izveli su predstavu „LIK, ODNOS, PARTNER”.

Nakon znanja stečenih na prvoj godini studija glume, a to su: radnja, cilj, motiv, sukob, okolnosti, unutrašnji tok svesti, usledio je i rad na liku. U prvom semestru druge godine studenti su radili na likovima kroz monologe, učeći tako šta su to svojstva lika, kako unutrašnja (način mišljenja, osećanja, karakter) tako i spoljašnja (govor, pokret, hod, karakteristični gest itd.). 

Sada je na red došla primena svega kroz odnos sa drugim likom, partnerom, tj. kroz rad na sukobu i odnosu, slušanju partnera, akciji i reakciji, ritmu i tempu kako scene tako i svog lika. Na ovom putu studenti su radili na scenama velikih pisaca kao što su: Jovan Sterija Popović, Branislav Nušić, Stevan Sremac, Dušan Kovačević, Ljubomir Simović, Siniša Kovačević, Nebojša Romčević, Martin Makdona, Ljudmila Razumovska i mnogi drugi.

Kroz oživljavanje različitih zapleta i karaktera studenti su publici predstavili znanje, talenat i umeće, koje kontinuirano razvijaju u okviru studija na FSU. 

Pogledajte fotografije sa održane predstave:


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.