Izabrana predsednica FSU alumni kluba

/ / Vesti / 21. 01. 2024.

Isidora Simić, talentovana umetnica i stručnjakinja sa bogatim iskustvom, izabrana je za predsednicu FSU alumni kluba. Diplomirala je modni dizajn na Visokoj školi strukovnih studija u Beogradu – Beogradska politehnika, 2020. godine, fokusirajući se u svom završnom radu na uticaj arhitekture na dizajn odevnih predmeta.

Nastavljajući svoje obrazovanje, 2019. se upisala na Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu, Departman vizuelnih umetnosti, odsek Slikarstvo. Pod mentorstvom prof. Đorđa Stanojevića diplomirala je 2023. godine. Tokom studija Isidora je volontirala kao demonstrator na predmetu Anatomsko crtanje, postala saradnik u nastavi na predmetu Crtanje i slikanje, te postala član ULUS-a mladih 2021. godine.

Entuzijazam, strast i vizija čine idealnog predstavnika

Njen profesionalni put obuhvata i angažman u Galeriji „Arte”, gde je radila kao kustos-praktikant tokom 2023. godine. U junu iste godine Isidora je osnovala Asocijaciju „Venture Art”, koja se posvećuje projektima u oblasti umetnosti i kulture. Učestvovala je u nekoliko umetničkih rezidencija širom Srbije.

Pored toga, Isidora je godinu dana pohađala seminare NLP-a na PCI institutu. Ona je takođe autor umetničke knjige „Bis septem plus uno”, a stvorila je i brojna grafička rešenja za logoe, internet stranice i kataloge. Njena umetnička dela su bila izložena na samostalnim izložbama, a učestvovala je i u brojnim kolektivnim izložbama, kako u Beogradu tako i šire.

Trenutno aktivno stvara u Beogradu. Njen pristup umetničkom izrazu je multimedijalan, te obuhvata slikarstvo, digitalnu umetnost, video, performanse, skulpturu i zvuk. Njeno bogato iskustvo i angažovanje u različitim umetničkim oblastima čine je izuzetno kvalifikovanom za vođenje FSU alumni kluba. Isidora Simić donosi entuzijazam, strast i viziju u ovo novo poglavlje FSU zajednice.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.