Studenti glume u Narodnom pozorištu izvode komediju „Izbiračica” (4. 2. 2019. u 20:30h, prijavite se za besplatnu ulaznicu)

/ / Vesti / 28. 01. 2019.

Studenti druge godine glume u klasi profesorke Vide Ognjenović pozivaju vas da u ponedeljak, 4. februara, od 20:30 časova pogledate predstavu „Izbiračica”, po čuvenoj istoimenoj komediji Koste Trifkovića, koju će odigrati u Narodnom pozorištu, na Sceni „Raša Plaović”.

 

Ulaz na predstavu je besplatan, ali je broj mesta ograničen! Prijavite se na vreme i obezbedite svoje mesto na predstavi što pre, jer prednost imaju oni koji se prvi prijave. Jedna osoba može rezervisati najviše dva mesta.

Predstavu „Izbiračica” izvode studenti druge godine glume FSU čiji je mentor čuvena profesorka Vida Ognjenović. Retkost je da mladi glumci koji još nisu završili osnovne studije dobiju priliku da nastupaju u Narodnom pozorištu. Dođite i uverite se zbog čega su baš oni dobili priliku da svoj talenat pokažu na Sceni „Raša Plaović”.

Predstava koja će vas nasmejati, ali i navesti na razmišljanje

„Izbiračica” je čuvena komedija Koste Trifkovića, koja će vas sigurno nasmejati, ali i naterati da se zamislite nad nekim društvenim pojavama i problemima. Priča o Malčiki, izbirljivoj devojci spremnoj za udaju, i njenoj potrazi za mladoženjom univerzalna je tema svih vremena. Kroz naizgled lagodnu radnju u tri čina i likove Sokolovića, Jece, Malčike, Timića, Kate… vodiće vas sjajni mladi glumci sa Fakulteta savremenih umetnosti.

Najsavremenije studije dramskih umetnosti u regionu

Na studijskom programu Dramske umetnosti – Gluma na FSU imate priliku da razvijate svoj talenat uz mentore koji su renomirana imena domaće i svetske glumačke scene. Studenti FSU uče od Vide Ognjenović, Branislava Lečića, Božidara Đurovića, Irfana Mensura, Hadži Nenada Maričića, Slobodana Beštića i drugih priznatih umetnika. Oni im pomažu da spremni dočekaju sve izazove glumačkog posla.

Uz rad sa najvećim profesionalcima svoje branše, studenti glume sa FSU učestvuju u brojnim realnim projektima i već tokom studija igraju svoje prve uloge i ostvaruju kontakt sa publikom. To praktično znači da njihova glumačka karijera aktivno počinje onog trenutka kada započnu svoje školovanje na FSU.

Savremeno pozorište „Portal” – nastupi u Srbiji i inostranstvu

Savremeno studentsko pozorište „Portal” zajednički je projekat FSU i studenata glume. Sa svojim predstavama nastupali su u pozorištima i domovima kulture širom Srbije, ali i u inostranstvu. Na ovaj način studenti stiču ogromno iskustvo i sigurnost na sceni, što im kasnije pomaže da lakše pronađu profesionalne angažmane.

Studenti druge godine vas pozivaju da pogledate njihovu izvedbu „Izbiračice” i da 4. februara provedete divno veče u Narodnom pozorištu, od 20:30, na Sceni „Raša Plaović”.

Čekamo vas!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.