Izložba 30 umetnika „Zemljišta: situacije i dokumenta” otvorena u Opovu

/ / Vesti / 29. 04. 2021.

Izložba „Zemljišta: situacije i dokumenta”, koja je 22. aprila otvorena u u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu, predstavila je radove 30 umetnika iz Srbije i inostranstva, a autor koncepta je Vojislav Klačar, docent na Fakultetu savremenih umetnosti i predsednik UO ULUS-a.

Deo izložbe su i profesori, ali i studenti FSU. Svoj doprinos ovoj interesantnoj postavci dali su profesori: Ruzica Bajić Sinkević, Saša Filipović, Biljana Velinović, Đorđe Mandrapa, Đorđe Stanojević, ali i dve studentkinje multimedija Mina Kaljević i Milica Gajić.

Umetnička dela nastala u različitim medijima koji se ukrštaju

„Koncept izložbe ‘Zemljišta: situacije i dokumenta’ proizlazi iz razvojnih tendencija savremenog stvaralaštva i uočavanja njihove srodnosti pre nego razlika. Umetnički radovi obuhvaćeni konceptualnim okvirom izložbe, realizovani u različitim medijima i putem njihovog ukrštanja, ukazaće kako iz rada na zemlji i sa zemljom proističu raznovrsne situacije koje su nužno i društvenog karaktera, kao i stvaralački procesi koji vode umetnosti indeksa, koju doživljavamo posredstvom dokumenata o izvedenim akcijama”, naveo je Vojislav Klačar u tekstu kataloga.

Među 30 umetnika različitih generacija čiji radovi su predstavljeni na izložbi su i Ugo Pasarelo Luna, argentinski fotograf koji živi i radi u Parizu, i Tam Ti Fam, video-umetnica iz Vijetnama.

Postavku izložbe u Opovu možete pogledati do 17. maja.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.