Izložba Đorđa Stanojevića oduševila publiku u Galeriji „Progres”

/ / Vesti / 16. 05. 2019.

Izložba „Slikati prirodom”, čiji je autor profesor i šef Departmana vizuelnih umetnosti na FSU, Đorđe Stanojević, a koja je održana od 24. aprila do 15. maja u Galeriji „Progres”, izazvala je veliku pažnju posetilaca.

Za nešto manje od mesec dana preko 500 ljudi imalo je priliku da uživa u njegovim likovnim delima. Pre svega, kustosi, umetnici i studenti dobili su šansu da uživo sagledaju umetnost koju profesor Stanojević razvija u dijalogu sa prirodom. On koristi vrlo specifičnu metodologiju slikanja, koja se zasniva na korišćenju prirodnih materijala i uticaju prirodnih sila koje formiraju sliku.

Projekat „Nature & Art” postoji 10 godina

Zbog toga je napustio beogradski atelje i formirao umetnički centar u zapadnoj Srbiji, u Osečini. Platforma, poznata kao „Nature & Art Project”, postoji već deset godina i okuplja umetnike iz celog sveta koji promišljaju kako prirodne procese pretvoriti u umetničke. Razvoj ovog projekta može se pratiti na www.djordjestanojevic.com.

Ovo je Stanojevićeva 33. samostalna izložba. Njegovi radovi deo su velikih muzejskih kolekcija širom sveta. Podsetimo da je ovaj umetnik, koji je i profesor na našem fakultetu, u poslednje vreme predstavljao Srbiju u nekoliko navrata u inostranstvu. Poslednje izložbe su organizovane u Šangaju, Parizu i Pekingu.

Nakon beogradske izložbe u Galeriji „Progres”, Đorđe Stanojević izlagaće još jednom u našoj prestonici, a očekuje ga izložba i u Novom Sadu.

Pogledajte fotografije sa izložbe u Galeriji „Progres”:


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.