Izložba Dušanke Komnenić „Talasanje, opuštanje, kruženje” u Galeriji „Štab”

/ / Vesti / 3. 06. 2022.

Profesorka grafičkog dizajna na Fakultetu savremenih umetnosti Dušanka Komnenić autorka je izložbe „Talasanje, opuštanje, kruženje”, koja će u ponedeljak, 6. juna, od 20 časova moći da se pogleda u Galeriji „Štab”, u okviru TC „Galerija” (Bulevar Vudroa Vilsona 12, Beograd na vodi).

Ova fantastična izložba već je imala premijeru u Umetničkoj galeriji „Stara kapetanija” u aprilu, pa je ovo prilika da publika još jednom vidi postavku.

Autorka o izložbi: Komunikacija dvaju elemenata – vode i neba

Cela serija fotografija komunicira koristeći samo dva elementa – vodu i nebo. Poređenjem veličine i sveprisutnosti ovih elemenata ukazujem i na našu malu dimenziju.

Posmatranjem fotografija uviđamo neprekidne promene koje se dešavaju oko nas i unutar nas. Boje se menjaju, atmosfera se menja i raspoloženje se menja. Prikazani kadrovi ilustruju cikluse neprestanog talasanja i kratkotrajnog opuštanja. Tako ulazimo u stalni proces kruženja. Fotografije su alegorija različitih raspoloženja koja se smenjuju i ukazuju na ćudljivost ljudske prirode. Do mirnih voda se dolazi razumevanjem činjenice da su jedino promene konstantne.

Dok sam gledala izložbu Goranke Matić u Muzeju savremene umetnosti, pomislila sam: „Da li je moguće da se sve ovo nama dešava, u suštini, bez prestanka?”. U sledećoj sekundi sam sagledala previranja u ostatku sveta i shvatila da se nešto van naše kontrole događa svuda i stalno. Potom sam, pomirivši se s tim, zaključila da je to život, iako ga nisam baš tako zamišljala.

Dušanka Komnenić

Dođite na otvaranje izložbe u ponedeljak, 6. juna od 20 časova, a postavku možete pogledati do 16. juna.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.