Otvorena je izložba radova srednjoškolaca kreativaca. Posetite postavku do 24. juna na FSU!

/ / Vesti / 17. 06. 2022.

Fakultet savremenih umetnosti je u četvrtak, 16. juna, okupio najkreativnije srednjoškolce u Srbiji. Tog dana otvorena je izložba svih radova koji su pristigli na Veliki konkurs za srednjoškolce kreativce (biće otvorena do 24. juna). Na taj način nastavili su se Dani savremenih umetnosti, koji će trajati celo leto.

Puno druženja i nagrade najboljima

Najkreativnije srednjoškolce na Fakultetu savremenih umetnosti ugostili su profesori koji su i najzaslužniji što je ovaj konkurs postao već tradicionalna manifestacija – profesorka slikarstva Ružica Bajić Sinkević i profesorka književnosti Dušica Filipović.

Maja Mladenović, najbolja među najboljima, osvajač gran-prija, dolazi iz Niša i učenica je četvrtog Umetničke škole iz tog grada. Ona je nagrađena jednogodišnjim školovanjem na FSU. Pobednici kategorija dobili su na poklon tablet i knjigu, a svi nagrađeni i pohvaljeni moći će da pohađaju online kurs Photoshopa.

Galerija Fakulteta savremenih umetnosti bila je mala da primi sve one koji su želeli da vide radove talentovanih srednjoškolaca iz cele Srbije. Sjajna atmosfera, dosta smeha, uživanja i druženja, uz poštovanje obaveznih mera predostrožnosti, krasili su ovaj izložbeni prostor. Svi koji su želeli mogli su da pogledaju prostorije Fakulteta i vide u kakvim uslovima studiraju naši studenti.

Fakultet savremenih umetnosti napravio je katalog u kojem se nalaze svi radovi koji su poslati na konkurs u oblasti vizuelnih umetnosti, kao i nagrađeni i pohvaljeni radovi u kategoriji kreativnog teksta.

Svi koji žele da pogledaju katalog u digitalnom formatu i da ga preuzmu mogu to uraditi na sledećem linku:

KATALOG RADOVA SREDNJOŠKOLACA KREATIVACA 2022

Dani se nastavljaju predstavama i Godišnjom izložbom studenata FSU

Dani se nastavljaju predstavama studenata glume na najvećim pozorišnim scenama u Beogradu. Ulaz na sve predstave je besplatan uz ulaznicu koju možete preuzeti OVDE.

Nakon toga,  24. juna, Fakultet savremenih umetnosti otvoriće svoja vrata svima onima koji žele da pogledaju Godišnju izložbu radova studenata vizuelnih umetnosti.

Prijavite se za Dane savremenih umetnosti i obezbedite svoju besplatnu ulaznicu za sve događaje u organizaciji FSU. Ovog leta slavimo umetnost!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.