Izložba Miloša Vujića u Umetničkoj galeriji „Stara kapetanija” od 14. avgusta

/ / Vesti / 9. 08. 2019.

Miloš Vujić, umetnik iz Banjaluke, koji je doktorirao na Fakultetu savremenih umetnosti, imaće još jednu samostalnu izložbu, ovoga puta u Umetničkoj galeriji „Stara kapetanija” u Zemunu (Kej oslobođenja 8). Izložba se otvara u sredu, 14. avgusta, u 20 časova.

Pod nazivom „Mit u slici”, predstavlja odabrane radove iz doktorskog umetničkog projekta „Umetnik kao mitolog”, ali i celog ciklusa od približno šezdeset slika urađenih u tehnici ulje na platnu.

„Mit u slici” presek autorovog četvorogodišnjeg stvaralaštva

Izložba predstavlja jasno definisan presek četvorogodišnjeg stvaralaštva i izdvaja tri faze u razvoju likovnog rukopisa, nastale u procesu istraživanja slovenskog mita. Autorska uloga je dvostruka, stvaralačka i istraživačka.

Umetnik-mitolog iz slovenskog paganskog sveta prikuplja mitove i njihova tumačenja, raščlanjuje ih i ponovo definiše u slikarskom procesu. Konačan izraz autorskog rada je likovno delo koje nudi jedinstven pogled na sliku mitološkog sveta. Prikupljeni materijal, mit, tradicija i autorska potreba da spozna i razume taj svet, te da na savremen način predstavi apstraktnost mita u slici, postaju motiv njegovog likovnog stvaralaštva.

Odabrana dela su ključne tačke razvoja likovnog rukopisa, autorskog sveta i transformacije koja prati unutrašnje promene dela u celini.

Miloš Vujić – autor sedam samostalnih izložbi

Mladi doktor umetnosti Miloš Vujić 14. avgusta otvoriće svoju osmu samostalnu izložbu. Studirao je slikarstvo na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, gde je diplomirao u junu 2013. godine. Master studije slikarstva završio je u Beogradu na Akademiji lepih umetnosti i multimedija 2014. godine, pod mentorstvom profesora Saše Filipovića. Iste godine je upisao doktorske studije na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, a doktorski umetnički projekat odbranio 17. 12. 2018. godine, pod mentorstvom akademika Vladimira Veličkovića. Član je ULUS-a od 2018. godine.

Dođite u sredu, 14. avgusta, od 20 časova, u Umetničku galeriju „Stara kapetanija” i uživajte u stvaralaštvu mladog umetnika iz Banjaluke.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.