Izložba „Privatna vrednost 2” u rezidenciji ambasadora Švajcarske

/ / Vesti / 31. 01. 2019.

Otvoreni poziv koji je Ambasada Švajcarske uputila svim mladim vizuelnim umetnicima u Srbiji da učestvuju na konkursu za izložbu „Privatna vrednost 2” sjajna je prilika da studenti FSU još jednom pokažu sav svoj talenat.

Konkurs je otvoren do 1. marta 2019, a na kraju će biti izabrano 5 umetnika, čiji će radovi biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu u periodu od kraja juna do kraja jula 2019. godine.

Tema ovogodišnje izložbe je „Lično angažovanje”

Umetnički radovi će, uz dozvolu umetnika, biti na aukciji tokom trajanja izložbe. U fokusu izložbe, u kontinuitetu sa prethodnim izdanjem iz 2018. godine, ponovo je „Privatna vrednost”. Međutim, ove godine specifična tema je „Lično angažovanje”, u
različitim oblicima. Umetnička dela treba da predstavljaju savremenu umetnost u njenim različitim izrazima, kao što su slike, fotografije, video-radovi, instalacije i skulpture (u zatvorenom prostoru i na otvorenom). Svaki umetnik koji bude izabran da učestvuje na izložbi dobiće 500 evra, kao pomoć za pripremu radova. Među umetnicima čiji radovi budu izloženi stručni žiri će izabrati jednog umetnika, koji će biti dobitnik posebne nagrade od 2.000 evra.

Uslovi za kandidate:

  • rođeni 1993. i kasnije,
  • kandidati moraju imati ostvaren boravak u Republici Srbiji od najmanje 3
    godine.

Prijave treba poslati na bel.opencall2019@eda.admin.ch. Aplikacije moraju biti u PDF formatu, maksimalne veličine 10 MB, koji treba da sadrži 3 do 5 radova, uključujući naslove, dimenzije i godinu nastanka dela. Dokument treba da sadrži i biografiju umetnika i njegovo pismo (maksimalno 300 reči). Dropbox, WeTransfer ili slični fajlovi neće biti prihvaćeni.

Pokažite svoj talenat i pokušajte da osvojite vredne nagrade.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.