Izložba radova studenata FSU u dizajnerskoj školi

/ / Vesti / 14. 05. 2018.

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti izlagali su svoje radove u Galeriji „Presek”, koja se nalazi u sklopu Škole za dizajn u Beogradu.

Izložba je otvorena 23. aprila, a radove su izložili studenti slikarstva, grafičkog dizajna i dizajna enterijera. Domaćini izložbe bili su profesori i direktor Škole za dizajn u Beogradu, a profesori FSU – Đorđe Stanojević, Jelena Blečić, Vesna Pejović, Marina Crnogorac i Vladimir Jočić svečano su je otvorili.

Besplatne radionice na kojima su se đaci oprobali u stvaranju u virtuelnoj realnosti

Sve vreme trajanja izložbe za učenike dizajnerske škole Fakultet savremenih umetnosti je organizovao brojne radionice na kojima su đaci mogli da se upoznaju sa najmodernijim tehnologijama i da naprave prve korake u crtanju u virtuelnoj realnosti pomoću uređaja HTC Vive.

– Sviđa mi se to što se spajaju umetnost i tehnologija i što se to sve više i više razvija. Volela bih time da se bavim u budućnosti i zato mi je ova radionica bila i više nego korisna – rekla je učenica dizajnerske škole Lea Pecović.

Tilt Brush – digitalna četkica za 3D umetničke kreacije

Najveće oduševljenje učenika izazvale su radionice na kojima su učili kako da koriste Tilt Brush – digitalnu četkicu pomoću koje svoju kreativnost mogu da izraze u 3D formatu. Kada koristite ovu četkicu, prostor oko vas je podloga za crtanje, a paleta boja je vaša mašta. Sve što zamislite i nacrtate ima novu dimenziju.

– Izgledalo je potpuno realno, a u isto vreme i nestvarno, jer smo u potpuno drugom svetu. Jako mi je interesantan način na koji se to radi, a mogu da stvaram jako dugo, jer je zanimljivo i drži pažnju – rekla je Katarina Spasić.
 


Izložba i radionice oduševile su učenike dizajnerske škole, koji su na delu imali priliku da vide kako se radi na Fakultetu savremenih umetnosti i koliko je nastavni program prilagođen vremenu u kojem živimo. Ceo događaj imao je veliku posećenost i pozitivne reakcije.

Pogledajte kako je protekla izložba u Školi za dizajn i kakva je reakcija učenika bila na radionice:


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.