Izložba START 2017 u petak

/ / Vesti / 3. 05. 2017.

Izložba START 2017 u petak

 
Pozivamo vas na izložbu radova ALUM-ovih studenata slikarstva i dizajna kostima pod nazivom START 2017, koja će biti otvorena u petak, 5. maja, u 19 časova u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”. Svi zainteresovani imaće priliku da pogledaju ovu izložbu i uživaju u radovima studenata ALUM-a do utorka, 23. maja.

Tradicija se nastavlja

Na novom izdanju izložbe START, koju već četvrtu godinu zaredom organizuju studenti ALUM-a u saradnji sa Umetničkim centrom Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”, studenti će predstaviti svoje radove nastale tokom školske 2016/17. godine.

Tema ovogodišnje izložbe je telo – ljudska figura; autor izložbe je profesorka ALUM-a Ružica Bajić Sinkević. Crteži su rađeni različitim tehnikama: grafit, ugljen, tuš, akvarel, pastel, rapidograf; izvedene su i instalacije u prostoru.

Ideja izložbe je da se predstavi stvaralački opus studenata koji se crtežom figure bave na najrazličitije načine, od klasične studije, linijskog crteža, analize valerskih vrednosti, ekspresivnog snažnog crteža, preko transpozicije do eksperimenta, kombinovanja različitih materijala, a sve u cilju analize tela i duha žene, muškarca ili deteta.

Dođite na START 2017 u petak, 5. maja, u 19h i uživajte u interesantnim radovima talentovanih studenata Akademije lepih umetnosti i multimedija.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.