Izložba studenata master i doktorskih studija Likovnih umetnosti u SKC-u

/ / Vesti / 28. 11. 2022.

Studenti master i doktorskih studija sa smera Likovne umetnosti na FSU pozivaju vas na otvaranje svoje izložbe u utorak, 29. novembra, s početkom u 19 časova u Studentskom kulturnom centru (Kralja Milana 48).

Studenti će se predstaviti radovima višemedijskog karaktera. Ispoljavajući visok stepen individualnosti i sklonost ka umetničkom eksperimentu u svom umetničkom izrazu, prikazaće radove koji su realizovani u različitim medijima i materijalima.

Tematska opredeljenost proistekla iz ličnih interesovanja i afiniteta

Pavle Jovović – kroz video-rad „Form and abandon” vizualizuje motive i likove slovenske mitologije i razvija narativ koji je na granici između filma i video-arta. Pored video-projekcije, postavku čine i kostimi koji su korišćeni prilikom snimanja filma, osamostaljeni kao posebni umetnički predmeti.

Andrea Sunturlić – bavi se likovnim istraživanjem mikrosveta, odnosno mikroorganizama. Koristi različite materijale i tehnike – konac, platno, epoksi-smolu. Crtež koji je realizovan kao preplet raznobojnog konca izliva slojevito u epoksi-smoli, čime dobija slojevit crtež u prostoru.

Katarina Popović – istražuje samu formu kroz niz segmenata koje spaja u keramički pano. Savijena forma se ponavlja sa izmenama – repeticija sa varijacijom. Rad uključuje svetlo kao posebno značajan element, kojim se ostvaruje zanimljiv ritam svetla i senke.

Jelena Matijašević – video-instalacija „Kolevka”. Rad se sastoji od dve projekcije – jedne na zidu, druge na vodi (staklena posuda sa vodom). Ideju kolevke studentkinja istražuje kroz pokret, kroz koji dočarava osećaj sigurnosti, utočišta. U postavku unosi vodu kao element koji je kolevka života uopšte.

Filip Ristić – serija fotografija.

Dođite na otvaranje izložbe i pogledajte ovu interesantnu postavku u Studentskom kulturnom centru.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.