Izložba „Triptih” u Modernoj galeriji Kulturnog centra Gornji Milanovac

/ / Vesti / 12. 09. 2022.

Studenti treće godine slikarstva na Fakultetu savremenih umetnosti Teodora Filipović, Despot Đurđić i Isidora Simić pozivaju vas da pogledate njihovu samostalnu izložbu „Triptih”, koja je postavljena u Modernoj galeriji Kulturnog centra Gornji Milanovac do 20. septembra.

Partner na ovom projektu bilo im je Udruženje za podršku i razvoj „Kreativa” iz Beograda.

Priroda, emocije i komunikacija kao inspiracija mladih umetnika

Tri mlada umetnika inspiraciju za dela koja su izložena pronalazili su u prirodi, ljudskom telu i ekspresijama, odnosno kroz tekst na slici.

Teodora Filipović je diplomirani istoričar umetnosti i student treće godine slikarstva na FSU. Bila je deo brojnih međunarodnih i nacionalnih izložbi, učestvovala u umetničkim projektima i radionicama.

– Serija radova na ovoj izložbi je moj pokušaj izlaska iz zone komfora i traganje za čistoćom forme i ideje u likovnom radu. Inspiracija za to bila je priroda, odnosno duhovni i fizički doživljaj prirode, prelepih prirodnih pejzaža Šumadije (planina Rudnik) i Jugoistočne Srbije (Stara planina) – objasnila je Teodora svoj deo postavke.

Despot Đurđić je takođe student treće godine slikarstva na FSU, a do sada je bio učesnik tri kolektivne izložbe.

– Prikazana serija radova malog formata rađena je u tehnici akrila. Glavni fokus u mom likovnom stvaralaštvu jeste primena različitih ekspresivnih elemenata kojima kao umetnik komuniciram sa publikom, posebno primenom teksta na slici.

Isidora Simić je diplomirani modni dizajner i student treće godine slikarstva na FSU. Do sada je izlagala na brojnim izložbama širom Srbije.

– Pristup koji koristim u svom radu je multimedijalan i uključuje slikarstvo, video, performans i skulpturu. Glavni fokus mog umetničkog istraživanja je telo kao prostor za analizu emocija izraženih kroz ljudsko iskustvo – pojasnila je umetnica.

Ovo troje mladih umetnika poziva vas da posetite izložbu i pogledate ovu sjajnu postavku u Kulturnom centru Gornji Milanovac do 20. septembra.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.