„Ja, Sofka” – završna magistarska predstava Ive Pavleković na FSU

/ / Vesti / 14. 10. 2022.

Iva Pavleković, studentkinja druge godine master studija na FSU, poziva vas da u ponedeljak, 17. oktobra, od 19 časova na Fakultetu savremenih umetnosti pogledate njenu završnu magistarsku predstavu „Ja, Sofka”.

Iva Pavleković nije samo mlada glumica već i doktorka medicine. Završna predstava rađena je prema motivima iz dela Bore Stankovića „Nečista krv”.

Ja, Sofka, nisam samo glavni lik… ja sam značenjska, vremenska i prostorna osa romana i ove moje magistarske predstave i sva zbivanja iz prošlosti i sadašnjosti, pa i ona koja se slute u budućnosti, sažimaju se i opredmećuju upravo u mom (njenom) telu, shvaćenom kao prostor.

Iva o predstavi:

Detaljnim opisima pojedinih delova mog (Sofkinog) tela – lica, prsa, struka, kukova i bedara, celog jednog čulnog, živog, uzdrhtalog sveta, od nožnih prstiju, koji se upijaju u mekoću ćilima, do potiljka, osenčenog teškom kosom – ostvaruje se specifična sugestija veličine, prisutnosti, značaja… Ovo telo, sa svojom raskošnom, odnegovanom lepotom, ali i sa svojim paroksizmom strasti, izrasta iz bogatih naslaga duše i sluti da će moja (Sofkina) lepota
probuditi uvek plemenita osećanja…

Suština je tako jednostavna – želja za životom, želja za lepotom, za svim životnim sokovima, želja da posedujemo lepotu života. A drama nastaje onog trena kad shvate da je ne mogu posedovati. Onda postaju surovi, zli, naopaki i destruktivni. Tada ono što nije njihovo žele da unište, ponište, ubiju…

Dođite na završnu predstavu Ive Pavleković i uveličajte njen završetak studija i uživajte u talentu ove mlade glumice.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.